[Terkini] Makk redhaa syg,”Sebakk ibuu pmergian ank angkt tersyg” (5Gmbr)

Klang: Sebak luahan Puan Jarina yang merupakan ibu angk4t kepada m4ngsa kem4langan di Teluk Gong Petang tadi, pemergian anak angkat tersayang dalam kem4langan petang tadi amat menyentuh h4tinya sebak lu4hannya ditulis dilaman sosialnya semasa menunggu jenaz4h di Htar Klang petang tadi.

BH melaporkan Seorang rem4ja men1nggal selepas kender4an dinaiki bertembvng dengan sebuah jent0lak di Jalan Telok Gong, berhampiran Masjid Jamek, di sini tengah hari tadi.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli, berkata pihaknya menerima maklumat kem4langan maut memb4bitkan kereta dengan jent0lak kira-kira jam 12.15 tengah hari.

Katanya, jent0lak yang dip4ndu oleh seorang lelaki berumur 52 tahun itu dari arah Telok Gong menghala ke Klang.

Sebaik tiba berhampiran Masjid Jamek, kereta My.vi yang dip4ndu lelaki berumur 19 tahun yang dipercayai memandu laju memasuki laluan jentolak dan mel4nggar ‘bucket’ jent0lak terbabit.

Akibat perl4nggaran itu, rem4ja perempuan berumur 18 tahun di tempat duduk sebelah pem4ndu yang juga rakan sekerja pemandu meninggal dunia di tempat kejadian.

Pemandu dan adik perempuan pem4ndu yang berumur 15 tahun dir4wat di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR). Pemandu jentolak tidak ceder4, katanya ketika dihubungi hari ini.

Shamsul Amar berkata, m4ngsa yang maut, Nursh4niza Alaudin yang beralamat di Bandar Bukit Tinggi dibawa ke Jabatan F0rensik HTAR.

Proses bed4h si4sat ke atas m4ngsa akan dijalankan selepas keputusan ujian C19 diperolehi.

Pem4ndu kereta tidak mempunyai lesen dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987, katanya.

Sementara itu, Pengarah Bomba Selangor, Norazam Khamis, berkata pihaknya dihubungi untuk membantu m4ngsa kem4langan dan sebaik tiba di lokasi, m4ngsa sudah dikeluarkan oleh orang awam. Al fatihah.