[Terkini] Maafkn Paa dn Maa syg (5gmbr)

Kuala Selangor : Apa yang menimpa seorang b4yi berusia setahun amat menyentuh h4ti rakyat Malaysia apabila dia menjadi m4ngsa keg4nasan bapa saudaranya sendiri.

Dalam kejadian tengahari semalam di Kampung Parit Mahang Kuala Selangor sungguh mengejutkan disebabkan pertengk4ran yang berlaku sesama ahli keluarga anak kecil ini menjadi m4ngsa.

Sikecil ceder4 p4rah dikepala akibat terkena senj4ta t4jam lib4san bapa saudaranya yang menyebabkan dia meninggal dunia.

Apa yang menimpa anak kecil ini mendapat perhatian Pelakon, penyanyi dan pelawak popular Acey Bocey dan isterinya Anne, sebak tulisan mereka dilaman sosial mereka yang mana mereka mengenali keluarga ini.

Salam takziah buat sahabat kami romadaniza dan isteri zila, besar dugaan yg Allah berikan pada ko org, semoga Allah mengantikan sesuatu yg lebih besar buat ko org .

Mohon sedekahkan Al-Fatihah buat arwah adik NUR AMINAH SEFHIA BINTI MOHAMMAD ROMADANIZA, Semoga Allah permudahkan urus4n jen4zah dan semoga adik phia tenang di sana.Aminnnn.

Adik phia mmg rapat dgn kami dan tiara, kami mmg kerap ke rumah dia jalan jalan sebab nenek phia kami dah anggap mcm mak kami, tak sangka semuanya terjadi sekelip mata Allahhu 😭😭😭😭 tak dapat saya bayangkan,sebak hati ni😢😢😢 Alfatihah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 adik phia. – Achey Kintangkintung.

Suspek telah dit4ngkap oleh pihak berkuasa dan akan dihadapkan kemuka pengadilan, sama sama kita doakan agar ibu dan ayah adik Phia tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan adik Phia. Al fatihah.