[Terkini] Maafkn kmi Saief, ” Hanya mampu lihat x mampu berbuat apa apa ” (5Gmbr)

Labuan : Rem4ja lelaki yang lem4s ketika mandi bersama abang tirinya di Pantai Kampus Antarabangsa Labuan (UMSKAL) Sungai Pagar, di sini, ditemui lem4s awal pagi Isnin.

Mangsa, Al Saeif Manahan, 17, ditemukan pada jam 5.50 pagi dan disahkan telah men1nggal dun1a oleh pasukan perubatan.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Labuan berkata, operasi mencari dan menyelamat (SAR) mangsa kedua diteruskan selepas laporan diterima pada Ahad.

Katanya, hasil pencarian pihak bomba dan ahli keluarga berjaya menemui mangsa kedua,M4ngsa ditemui sekitar jam 5.50 pagi dan identiti m4ngsa telah dikenal pasti oleh ibu m4ngsa.

M4ngsa telah disahkan men1nggal dunia oleh pihak kesihatan, katanya ketika dihubungi SH pada Isnin.

Katanya lagi, m4yat m4ngsa kemudian diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya, Operasi ditamat sepenuhnya pada jam 7.29 pagi,katanya.

Sebelum itu seorang remaja dipercayai lemas selepas dia dan Abang tirinya Al Faiez Rizal Adanan,23, mandi manda disebuah Pantai Sungai Miri dilabuan kira kira pukul 1 tengahari semalam.

Abang nya Al Faiez ditemui terapung dan berjaya diselamatkan oleh pihak operasi SAR semalam ditemui dalam keadaan lemah.

Sebak meilhat ibu m4ngsa dan keluarga terdekat berada ditepi pantai mengharap dengan penuh sabar yang anak tersayang ditemui selamat namun yang maha esa lebih sayangkan Al Al Saeif. Al fatihah.