[Terkini] Maafkn kami,” Orang awam gagal selamatkn pmandu luah rasa sediih ” (5Gmbr)

Hulu Selangor : Pem4ndu kereta SUV rentvng selepas kereta yang dipandunya terb4kar dalam kem4langan di Kilometer (km) 407 Lebuhraya Utara-Selatan arah utara, dekat Lembah Beringin semalam .

Orang ramai yang berada ditempat kejadian cuba sedaya upaya memadam keb4karan SUV terbabit namun api m4rak dengan cepat, Pem4ndu nya saat itu masih h1dup dan alami keceder4an akibat tersepit dan gagal dikeluarkan oleh orang awam.

Sebak luahan Anwar Ariffin anak saudara kepada pemandu SUV SSyong yang men1nggal dun1a dalam keadaan tragis semalam, Anwar dalam tulisannya memohon doa agar roh bapa saudaranya digolongan orang orang yang berimam dan sedih dengan permergianya.

Anwar tidak mendedahkan identiti bapa saudaranya hanya doa buat arw4h moga keluarganya tabah.

Kereta model Sangyong yang dipandu bapa saudaranya disyaki terb4bas sebelum merempvh lori dan penghadang jalan.

Pengarah Bomba Selangor, Norazam Khamis berkata, bomba menerima panggilan kecem4san berkenaan kejadian kira-kira pukul 5.14 petang.

Lapan anggota bersama tiga jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Tanjung Malim dan BBP Sentosa dikejarkan ke lokasi.

Sebaik tiba di lokasi kejadian, petugas mendapati keb4karan berlaku melibatkan kereta jenis Ssangyong yang terb4kar selepas terbabit dalam kem4langan,ujarnya dalam kenyataan hari ini.

Menurut beliau, kereta dipandu m4ngsa dipercayai terb4bas lalu mel4nggar sebuah lori dan penghadang jalan di lokasi.

Kemalangan menyebabkan m4ngsa tersepit di tempat duduk dan kerja-kerja mengeluarkan m4ngsa dilakukan selepas api dipadamkan, Setakat ini, identiti m4ngsa belum dapat dipastikan,katanya. Al fatihah.