[Terkini] Maafkn ayh syg, ” Istri dan bby mninggal Nissan Cefiro kemlangan ” (5Gmbr)

Kluang : Seorang ibu dan b4yi perempuan berusia enam bulan m4ut manakala tiga yang lain ceder4 dalam kem4langan membabitkan dua kenderaan di Ladang CEP Simpang Renggam, petang hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 2 petang itu, m4ngsa, Norashidah Zakaria, 35, dan anaknya, Azrah Hanan Muhammad Shahril men1nggal dun1a di tempat kej4dian.

Manakala m4ngsa yang ceder4 pula dikenali sebagai Muhammad Shahril Amran, 37, Manja Jaafar, 55, dan Mohd. Zul Shahri, 56.

Apa yang berlaku mengundang pilu insan insan yang mengenali keluarga ini Innalillahiwainnalillahirojiun, Salam takziah untuk Sahabat suamiku Shahril Amran aka Abang apam atas pemergian isteri Norashidah Zakariah sahabat Ku dan anaknya.

Semoga arwah mereka ditempatkan dikalangan orang beriman, Al-Fatihah (surah lengkap dibacakan – Nana Ariffiana.

Menurut Komander Operasi Pegawai Bomba Kanan II Affendi Mustafa, Pusat Gerakan Operasi (PGO) Negeri Johor menerima panggilan kecem4san kem4langan jalan raya melalui talian MERS999 dan sebuah jentera FRT dari BBP Renggam dengan kekuatan keseluruhan seramai enam anggota telah dihantar ke tempat kejadian.

Setibanya Pasukan Keluaran Operasi (PKO) di tempat kejadian didapati benar berlaku kem4langan jalan raya melibatkan dua buah kereta jenis Proton Wira dan sebuah kereta jenis Nissan Cefiro.

Kereta Proton Wira tersebut dipercayai dari arah Simpang Renggam ke Kluang manakala Kereta Nissan Cefiro dari arah bertentangan.

Terdapat dua m4ngsa telah dibawa ke Hospital Enche’ Besar Hajjah Khalsom Kluang oleh orang awam sebelum ketibaan pihak bomba dan terdapat tiga m4ngsa yang tersep1t di dalam kenderaan, katanya ketika dihubungi hari ini.

Semoga suami ini bersama anak anak tabah yang maha esa lebih sayangkan isteri atau mama pada anak anak dan babay kecil mereka.Al fatihah.