[Terkini] Maafkn ayh syg ,” 8 jm bertrung nyawa Mika prgi jua ” (5Gmbr)

Tanjung Malim : Seorang k4nak kan4k lelaki berusia setahun sembilan bulan men1nggal dun1a ketika dir4wat di h0spital selepas lem4s dalam kolam renang berhampiran rumahnya di Kampung Balun, Slim River pada Sabtu.

Keadaan m4ngsa yang tidak stabil menyebabkannya dibawa ke H0spital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) Ipoh untuk rawatan lanjut.

Ketua Polis Daerah Muallim, Superintendan Sulizmie Affendy Sulaiman berkata, ketika kejadian sekitar jam 4 petang itu, m4ngsa, Rayyan Mikhail Azmi didapati masih h1dup dan diberi rawatan awal setelah 8 jam diberi rawatan pada pukul 12.04 minit pagi tadi Rayyan disahkan meninggal dunia.

Sebak apa yang ditulis saudaranya Eira Angah ” Sedikit pembetulan, Kejadian petang semalam anggaran pukul 4. Lebih, Men1nggal dunia jam 12.04 a.m 7.11.2021.

Syurga Buatmu mika Lemah bdan kak ira tgk mika terbaring kaku x bergerak buat kali terakhir, Selalunya mika aktif sgt suke joget2, Kubur mika betul betul sebelah arw4h opah , nama mika pon arw4h opah yg bagii – Al fatihah.

Mohon semua sedekahkan Al fatihah buat Adik sepupu ira ( RAYYAN MIKHAIL ), Allah pinjamkan mika hanya 1Tahun 9 bulan, Allahuakbar  X kuat rasanya.

Baru 2 minggu lepas kite jumpe, tenang lah mika disana bermain2 di taman syurgA tunggu ibu ayh di syurgaTabah kan laah hati pokde dan makde ku semua sayangkan mika – Eira Angah.

Beliau berkata, kejadian itu disedari sendiri bapa kanak-kanak terbabit selepas menyedari anaknya itu tiada dalam rumah.

Katanya, lelaki itu kemudiannya menjumpai anaknya dalam keadaan tersembam dalam kolam sedalam hampir 0.6 meter dan segera membawa m4ngsa ke h0spital untuk rawatan.

Proses bed4h si4sat akan dijalankan di HRPB untuk mengetahui sebab kematian kanak-kanak tersebut,Satu kertas si4satan dibuka dan si4satan secara menyeluruh sedang dijalankan, Buat masa ini kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut, katanya.Al fatihah.