[Terkini] Maafkn aku Lip,” Mnangis lihat rakan mningal depan mataa ” (5Gmbr)

Temerloh : Sebak bila melihat rakan baik dan juga kelindan meningg4l depan mata bila lori yang dipandu hilang kawalan diperjalanan hantar barang ke Kuantan terlibat kem4langan di LPT berhampiran Temerloh.

Diri hanya mampu memohon maaf pada rakan yang terkulai dijemput il4hi akibat tersep1t dalam kejadian awal pagi tadi itu.

Seorang kelindan lori men1nggal dunia selepas lori dinaikinya terbabas dan terbalik di Kilometer 96.5 Lebuh Raya Pantai Timur (LPT1) di sini hari ini.

Kejadian kira-kira pukul 6.40 pagi itu menyaksikan m4ngsa, Muhammad Alif Roslan,23, tersep1t di dalam lori berkenaan.

Ketua Polis Daerah Temerloh Asisten Komisioner Mohd. Azhar Mohd. Yusof berkata, kejadian itu berlaku ketika m4ngsa dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuantan.

Apabila sampai di tempat kejadian lori yang dipandu rakan m4ngsa telah hilang kawalan dan terbabas sebelum terbalik.

Akibat kejadian m4ngsa men1nggal dunia di tempat kejadian manakala pemandu lori mengalami kecederaan,katanya di sini, hari ini.

Menurut Mohd Azhar m4yat m4ngsa dihantar ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) Temerloh untuk bed4h siasat manakala m4ngsa yang ceder4 dirawat di hospital sama.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 dan siasatan masih giat dilakukan.

Kita menasihatkan kepada semua pungguna jalan raya supaya sentiasa berhati-hati dalam keadaan musim hujan dan sentiasa mematuhi peraturan ditetapkan,katanya.

Sementara itu Ketua Balai Bomba Karak, Suhairul Ibrahim berkata, bomba yang bergegas ke tempat kejadian mendapati seorang lelaki tersep1t di tempat duduk penumpang dan tidak sedarkan diri.

Ujarnya bomba menggunakan pem0tong besi khas bagi mengeluarkan mangsa sebelum diserahkan kepada pihak polis. Al fatihah.