[Terkini] Maafkn abg syg, ” Istri mninggal bby selamat tercampk kemlangan” (5Gmbr)

Sik : Seorang ibu kepada empat anak m4ut selepas kereta dinaiki bersama suami, anak bongsu dan ibunya terb4bas di Jalan Jeniang-Sik-Pedu di Kampung Surau, di sini, hari ini.

Apa yang berlaku mendapat perhatian Adun Belantek Ustaz Haji Mohd Isa Shafie yang menulis dilaman sosialnya menzahirkan kesedihan apa yang menimpa Mohd Z4mani dan keluarga.

Petang tadi berlakunya satu kemalangan maut melibatkan ahli keluarga Setiausaha PAS Cawangan Charuk Keladi, Mohd Z4mani Md S4ad di Belantik, Mukim Sok.

Kenderaan yang dipandu beliau terb4bas dan merempvh pengh4dang jalan,Bersama beliau di dalam kenderaan tersebut, terdapat empat orang termasuk isteri yang men1nggal di tempat kejadian.

Alhamdulillah, dengan izin Allah, Mohd Z4mani dan ibu mertua serta anak kecil selamat,Langkah susulan juga telah diambil bagi membantu m4ngsa yang ceder4.

Mari kita doakan semoga r0h isteri beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman,Sesungguhnya berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.

Takziah diucapkan kepada Mohd Zamani, semoga diberi kes4baran yang tinggi.Al fatihah – ADUN Belantek Ustaz Haji Mohd Isa Shafie.

Ketua Polis Daerah Sik, Deputi Superintendan Abdull Razak Osman berkata, m4ngsa Siti Fatim4h Md Noor, 30, men1nggal dunia ak1bat kecederaan dalaman dalam kej4dian pada 3 petang itu.

Beliau berkata, empat sekeluarga itu menaiki kereta Proton Waja dalam perjalanan dari rumah mereka di Kampung Belantik ke Pekan Sik.

Apabila tiba di jalan selekoh di lokasi kejadian, kereta dip4ndu suaminya, Mohd Z4mani Md S4ad, 35, hilang kawalan lalu terb4bas ke sebelah kanan jalan dan melanggar penghadang besi di tepi jalan sebelah kanan dari arah Belantik.

Akibat kem4langan itu, pemandu serta dua penumpang iaitu bayi lelaki berusia lapan bulan serta ibu m4ngsa, Rokayah Che Oon, 60, tercampak ke luar kenderaan.

Tiga m4ngsa yang terc4mpak keluar itu ceder4 manakala wanita terbabit men1nggal dun1a di dalam kereta di tempat kejadian,katanya dalam kenyataan di sini, malam ini.

Abdull Razak, berkata semua mangsa yang cedera dibawa ke Hospital Sik untuk mendapatkan rawatan manakala m4ngsa men1nggal dun1a dib4wa ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar untuk bed4h siasat.

Beliau berkata, bedah siasat akan dilakukan terhadap m4ngsa selepas keputusan ujian saringan C19 diperoleh dan kes disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987. Al fatihah.