[Terkini] Maafkan abg sayang, ” Ajaal Istri depan mata suami drempuh Honda ” (6Gmbr)

Kota Samarahan : Seorang pembonceng m4ut apabila motosikal dinaikinya terlibat dalam kem4langan di Kilometer 24 Jalan Kota Samarahan-Asajaya di sini, hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Sarawak, Superintenden Alexson Naga Chabu berkata, wanita yang m4ut dalam nahas itu dikenali sebagai Nur Ain Andin Abdullah, 33, yang berasal dari Kampung Nakong, Kota Samarahan.

Menurutnya, pihaknya menerima laporan kem4langan jalan raya membabitkan dua kenderaan iaitu sebuah motosikal dan kereta itu sekitar jam 7 pagi.

Siasatan awal mendapati kemalangan berlaku apabila motosikal ditunggang seorang lelaki bersama-sama pembonceng bergerak keluar dari simpang kiri lalu bergerak lurus.

Bagaimanapun, motosikal dinaiki dua m4ngsa itu dil4nggar oleh sebuah kenderaan yang bergerak lurus dari arah Serian hendak menuju ke arah Sekolah Kebangsaan (SK) Tambirat, Asajaya, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Jelas Alexson, akibat kem4langan itu, pembonceng disahkan meninggal dunia di Pusat J4ntung Hospital Umum Sarawak pada jam 7.35 pagi.

Penunggang motosikal iaitu seorang lelaki, 38, mengalami keceder4an p4rah manakala pemandu sebuah kereta berusia 55 tahun tidak mengalami keceder4an, tambahnya lagi.

Kes disi4sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, semoga suami ini kembali sembuh dan tabah kehilangan isteri tersayang pasti anak mereka tercari cari mamanya.Al fatihah.