[Terkini] Ma Ma mnyusul temani Pa pa, ” Tunggu kami dsyurga gmbr kini pngubat rindu ” (6Gmbr)

Kuala Lumpur : Keb4hagiaan hidup dimiliki sepasang suami isteri bersama tiga cahaya mata mereka hilang sekelip mata selepas pasangan itu meninggal dunia selang dua hari akibat jangkitan C0V1D19.

Difahamkan, Azman Mohamed,45, dilaporkan meninggal dunia pada pukul 8.44 pagi Khamis lalu di Hospital Kuala Lumpur, manakala isterinya, Norashima Ramli, pula menghembuskan n4fas terakhir kira-kira pukul 3.45 petang tadi di Hospital Serdang, Selangor.

Lebih menyedihkan, anak-anak pasangan itu juga dilaporkan p0sitif C0V1D19 dan sedang bertarung melawan wab4k m4ut itu.

Berita sedih itu dikongsikan ramai kenalan-kenalan Allayarham di laman rasmi Facebooknya Cheq Man dengan menitipkan ucapan takziah dan kiriman doa agar kedua-dua mereka dicucuri rahmat.

Menurut Zulkarnain Hassan, dia menyifatkan baharu sahaja menerima perkhabaran duka berkenaan kem4tian si suami kelmarin dan kini isteri pula menyusul.

Baru kelmarin menerima khabar duka tentang pulangnya ke negeri abadi sang suami dan hari ini si isteri pula menyusul pergi bersama meninggalkan anak-anak.

Mohon bersama sedekahkan bacaan surah Al Fatihah untuk sahabat saya Cheq Man dan isteri, Shima Ramli, juga mohon doakan kesejahteraan buat anakanda yang mereka tinggalkan,tulisnya tadi.

Turut meluahkan rasa sedih adalah Bekas Dj Radio popular ( Radio Bestfm , Erafm , Sinarfm, Voiceover talent) DJ Najman Haji Mohamed permergian arw4h adiknya yang mesra dengan panggilan Cheq Man dan isteri.

Ya allah kau yg Maha Besar, 2 hari yg lalu allah jemput adikku Cheq Man,Tarikh hari ini pula allah jemput pula isterinya iparku Shima Ramli,Mohon sedekahkan al fatihah buat mereka.

Tiga orang anak mereka waris kuatku telah menjadi yatim piatu, Ya Allah tabahkan kami mengharungi ujianmu, AnakĀ² mereka masih dikuarantinkan, Anak lelaki no 2 pula dah dihantar ke hospital Sg Buluh malam ini utk mendapat rawatan lebih intensif.

C19 itu benar ujian allah,C19 Delta memang cukup pantas,memusnahkan sistem paruĀ²,Allahu, Cinta mereka sehidup semati dan insyallah akan disemadikan bersebelahan pagi ini -Najman Hj Mohamed.

Turut berkongsi rasa sedih itu ialah Norsyida Jaafar yang turut terkejut dengan berita duk4 itu.

Rasa tak terungkap dengan kata-kata, rasa macam tidak percaya, baru semalam arwah balas WhatsApp saya dan macam tiada apa yang berlaku.

Beratnya ujian Allah turunkan buat anak-anak arw4h, moga anak-anak banyakkan sabar dan tabah hadapi ujian ini, tulisnya.

Pada masa sama, beliau turut mendoakan agar anak-anak arwah kembali sihat dalam melawan C0V1D19.

Difahamkan, jen4zah Norashima akan disemadikan di Tanah Perkuburan Mount Austin selepas semua urusan pengurusan jena4ah selesai.

Semoga anak pasangan ini Bella dan adik adik tabah kehilanagn ayah dan ibu tersayang yang maha esa lebih sayangkan mereka. Al fatihah.Credit Kosmo