[Terkini] Kucupan terakhir buat Abg Li, ” Keakraban mereka terpisah didunia ” (6Gmbr)

Kuala Lumpur : Jen4zah Ali Salimin atau Abang li dibenarkan keluar dari Hospital Muar lewat tengah malam tadi diurusakan oleh Pertubuhan Kebajikan Amal Jalanan-PKAJ ditemani setiap masa oleh Yusof Azmi.

Jen4zah selamat tiba di di Masjid Al-Azim Pandan Indah dari Hospital Muar kira kira pukul 4 pagi tadi, di selamat dikebumikan kira kira pukul 8.30 pagi tadi , ramai yang hadir memberi penghormatan terakhir buat arwah Abang Li atau Wak Ali seorang insan yang sangat baik.

Sebelum ini Sinar Harian melaporkan Aktivis Persatuan Pengguna Semboyan 1Malaysia, Ali Salimin atau lebih dikenali sebagai Abang Ali men1nggal dunia dalam kem4langan jalan raya pada Sabtu.

Alhamdulillah selesai memandikan, mengkafankan dan solat jen4zah buat Almarhum Abang Ali. Jen4zah sekarang dalam perjalanan menuju ke Masjid Al Azim Pandan Indah KL.

Almarhum men1nggal dalam perjalanan nak ziarah orang, ianya satu sunnah yg sgt dianjurkan. Tidak pelik lah penuh yg hadir mengiringi. 😢

Dijangka sampai sekitar jam 4 pagi inshaAllah. saya yakin ramai yang sayang dan baru mengenali abg ali yg nak hadir.

Jemaah yang nak bersama untuk solat jen4zah Dimohon sangat agar bawa bersama sejadah – Ustaz Mohammad Yaakub Yusra.

Pengerusi persatuan itu, Yusuf Azmi menerusi kemas kini di Facebook memaklumkan jen4zah Allahyarham akan dikebumikan di Segambut, Kuala Lumpur.

Saya sekarang di balai polis Muar,  Insya-ALLAH jika semua urusan telah selesai, jen4zah Allahyarham Abg Ali akan dimandikan di Hospital Muar dan disembahyangkan di Masjid Al Azim, Pandan Indah.

Dan jika dipermudahkan segala urusan, Allahyarham akan dikebumikan di Segambut, Kuala Lumpur. Jika ada pertukaran lokasi, akan diupdate dari masa ke semasa,kongsinya di Facebook pada Sabtu.

Menerusi entri terdahulu, Yusuf memaklumkan beliau sedang dalam perjalanan ke Hospital Muar, Johor bagi menuntut dan memandikan jen4zah Allahyarham,Mohon maaf, saya tidak dapat menjawab panggilan sekarang.

Saya mohon doa saudara saudari sedekahkan Alfatihah kepada Allahyarham Abang Ali,tulisnya di Facebook,Difahamkan Allahyarham terlibat dalam kem4langan motosikal di Pagoh, Johor. Al fatihah.