[Terkini] Kucupaan trakhir ayh buat skecil, ” Ank disahkn lemaas lepas hilang dsungai ” (5Gmbr)

Yan : J4sad kanak-k4nak lelaki berusia enam tahun yang dipercayai tergel1ncir ke Sungai Kampung Perupok, ditemukan lem4s hari ini.

J4sad Mohd Hafiz Izz4n Awari, 6, ditemukan jam 1005 pagi oleh penduduk kampung yang turut membantu pencarian m4ngsa sejak jam 6 petang semalam.

Ketua Polis Daerah Yan, Deputi Superintendan Shahnaz Akhtar Haji berkata, m4ngsa ditemukan di Kampung Setar kira-kira dua kilometer dari tempat m4ngsa dilaporkan terj4tuh.

Semalam Penemuan basikal di atas jalan memberi petunjuk buat seorang ibu yang mengesyaki anak lelakinya berkemungkinan terj4tuh ke dalam sungai di Kampung Perupok, dekat sini, hari ini.

Ibu m4ngsa yang berusia 36 tahun itu dikatakan mencari anaknya, Mohd Hafiz Izzan Awari, 6, di tempat kejadian selepas tidak pulang namun tidak menemuinya.

Ketua Polis Daerah Yan, Deputi Superintendan Shahnaz Akhtar Haji berkata, anggota Gerakan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Yan menerima panggilan memaklumkan seorang kanak-kanak lelaki berusia enam tahun dipercayai terj4tuh dalam sungai berkenaan.

Beliau berkata, ia susulan penemuan basikal milik m4ngsa di atas jalan iaitu lokasi terakhir kanak-kanak itu bermain bersama kakaknya yang berusia sembilan tahun.

Pada awalnya, k4nak-kanak itu ke rumah neneknya di Kampung Perupok bersama ibu berusia 36 tahun serta kakaknya, namun kedua-dua kanak-kanak itu kemudian bermain di tepi sungai.

Bagaimanapun, k4kaknya pulang ke rumah neneknya terlebih dahulu dan meninggalkan adiknya bermain seorang diri di tepi sungai itu, katanya ketika dihubungi hari ini.

Shahnaz berkata, ibu dan kakak m4ngsa ke tempat lokasi mereka bermain selepas kanak-kanak itu tidak pulang sehingga lewat petang.

Ibunya mendapati hanya basikal m4ngsa berada di situ sebelum menghubungi talian kecem4san 999 untuk bantuan, Susulan itu, operasi mencari dan menyel4mat dilancarkan,katanya.

Semoga keluarga arw4h tabah kehilangan anak tersayang yang maha esa lebih sayangkan arwah adik Hafiz.Al fatihah.