[Terkini] Kpl Zul karami meninggal lepas solat jumaat, ” Masih berwuduk dijemput ilahi tiba tiba ” (6Gmbr)

Kuching : Seorang anggota polis PGA yang bertugas Kuching Sarawak men1nggal dunia secara tiba tiba pada 25.02.22 lalu selepas menunaikan solat jumaat.

Kpl Mohammad Zulkarami Jusoh, 38, yang berasal dari Terengganu disahkan men1nggal dunia oleh pihak perubat4n namun punca sebenar kem4tian arw4h tidak didedahkan.

Mengikut Balunya Puan Yusnita Mat Ali ketika menceritakan kembali apa yang berlaku kepada arw4h suaminya yang ditulis dilaman sosialnya.

” Terima kasih atas doa yang tak putus2 untuk arwah suami saya, Arwah orang yg sangat baik, suami dan ayah yg sangat baik, Tidak ada sakit apa apa.

Meninggal dunia di petang jumaat yang mulia, baru selesai solat jumaat, kemungkinan masih dalam keadaan masih ada wuduk.

Sesungguhnya ayg bersaksikan yang Abg adalah seorang suami yang sangat baik, penyayang, seorang yang penyabar, tidak pernah tinggi kan suara kepada isteri, tidak banyak meluah atau bercerita masalah abg.

Abg tak mahu ayg susah hati, tertekan, sentiasa cuba memudahkan urusan ayg dari sekecil2 perkara kpd sebesar2 perkara yg ayg hadapi. Abg akan bawa ayg ke mna saja ayg nk pergi.

Abg terlalu memanjakan ayg sehingga semua perkara ayg bergantung kpd abg. Allahuakbar, Abg seorang suami yg sempurna, mithali, dan hebat MasyaAllah.

Ayg sangat bersyukur Allah ANUGERAH kan abg dalam hidup ayg. Walau pun 10 tahun sahaja kita hidup bersama tapi ayg rasa sangat bersyukur dapat menikmati kehidupan yang sangat indah dan bahagia bersama abg dan anak2 kita.

Semoga Allah angkat darjat abg dan sediakan tempat yang indah untuk abg di sana. Berehat dan berbahagia lah abg di sana kerana abg sudah cukup penat di dunia ini. Semoga Allah masukkan abg di dalam syurga firdaus bersama para nabi, rasul dan para solehin.. Amin rabbal alamin.

Pemergian Kpl Mohammad Zulkarami juga mengejutkan insan insan yang mengenali arwah serta seluruh keluarga dan rakan setugas.

Kata mereka arwah seorang insan yang sangat baik dan mempunyai ramai kawan seorang amat disenangi sesiapa sahaja.

Perginya seorang pewira ops daulat 1313 anak buah Tiger Platoon 1, Orang yg peramah dan xpandai nak berkata nista.. baik budi pekerti dan lembut bahasanya.

Tiap kali aku blk kuching dia la yg akan layan aku kat kem pga, last aku blk staun lebih. dia juga la yg lepak ngn aku semoga kau ditempatkan di kalangan orang yang beriman – Datuk Paduka.

Jenazah selamat dikebumikan di Terengganu dari Kuching kata Balu arwahAlhamdulillah syukur kepada Allah swt dipermudahkan segala urusan Penghantaran dan pengebumian jen4zah arw4h suami dari Kuching-Kl-Terengganu.

Semua sangat berjalan dengan lancar atas pertolongan Allah swt. Saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang tak putus-putus menghulurkan bantuan dari awal hingga selesai proses penghantaran dan pengebumian jenazah arwah suami tercinta.

Untuk rakan2 arwah suami, persatuan2 yg terlibat, pihak kebajikan pdrm, pihak ajk masjid kem, keluarga dan keluarga mertua, rakan2 sekerja dan jiran tetangga.

Skali lagi saya mengucapkan ribuan berterima kasih atas pertolongan dari segi tenaga, masa, kewangan, memberi sokongan, kata2 semangat untuk saya terus kuat demi memudahkan urusan penghantaran dan pengebumian jenazah arwah suami.

Semoga Allah membalas kebaikan kalian semua dan semoga segala urusan anda juga akan dipermudahkan oleh Allah swt. Al fatihah. Credit Puan Yusnita Mat Ali.Olehan Cerita Oleh Media Tular.