[Terkini] Ko nvoi trakhir Man ,” R.X.Z dtunggang kemlangan & trbakar ” (5Gmbr)

Sepang : Kegembiran seorang seorang lelaki yang juga peminat tegar motosikal Yamaha RXZ berakhir dengan tr4gedi apabila dia kem4langan ketika menyertai K0nvoi Yamaha RXZ bersama rakan rakannya.

M4ngsa Yamanhuri Hasan atau lebih mesra dengan panggilan Man yang yang dipercayi berasal dari Klang itu disahkan men1nggal dunia ditempat kejadian apabila motosikal RXZ yang ditunggang hilang kawalan berl4nggar sesama sendiri dia terjatuh dan RXZ miliknya dan sebuah lagi RXZ rakannya terb4kar.

Harian Metro Seorang penunggang motosikal m4ut dalam kem4langan di Kilometer 39.6 Lebuhraya Utara Selatan Hubungan Tengah (Elite) menghala ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), hari ini.

Sebak luahan rakan rakan yang mengenali Man ” Innalillahi wa innailaihiroji’un AllahuAkbar,
Berita yang sungguh betul2 mengejutkan aku!!! Yaman men1nggal dun1a!!! Allahu.

Meskipun aku dah lama meninggalkan nestle, tetapi arwah seorang yang sangat baik bila berbual dengan aku. Aku macam tak percaya!!!

Ko pergi dulu Man Allahu, Mohon kawan2 saya yang mengenali saya, minta d0akan dan sedekahkan Al-fatihah buat kawan saya yang baru meninggal dunia petang tadi akibat kem4langan jalanraya.

Yamanhuri Bin Hassan, Allahaku masih lagi terkejut ya rabb,Semoga arw4h ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman Aminnn. Al fatihah -Muhammad Noor Izaat.

Dalam pada itu Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat KLIA berkata, pihaknya menerima panggilan pada 4.05 petang berhubung kejadian.

Katanya, laporan awal mendapati dua motosikal terbakar 90 peratus ketika mengadakan aktiviti konvoi,Kem4langan itu membabitkan dua m4ngsa dan seorang disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian.

M4ngsa yang ceder4 dibawa ke Hospital Putrajaya untuk menerima rawatan, manakala mangsa yang men1nggal dun1a diserahkan kepada polis untuk tindakan susulan, katanya. Al fatihah.