[Terkini] Kmi syg Keisha Nawrah, ” Jgn tmbah ksedihan kmi” (5Gmbr)

Putrajaya : Seor4ng k4nak-kanak perempu4n berusia 11 tahun m4ut selepas terj4tuh dari tingkat tujuh sebuah kuarters penjawat awam di sini, petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.55 petang di sebuah kuarters penjawat awam di Presint 5 itu, m4ngsa dikenali sebagai Ke1sha N4wrah Md Rizal ditemukan orang awam di bawah bangunan dalam keadaan terlent4ng dan tidak sedarkan diri.

Hari ini mereka diziarahi IPD Putrajaya memberi semangat buat keluarga ini, YDH ACP A. Asmadi Bin Hj. Abdul Aziz (KPD Putrajaya) membuat ziarah prihatin terhadap keluarga arw4h adik Keisya Nawrah Md Rizal.

Semasa ziarah dilaksanakan, YDH KPD Putrajaya telah memberikan kata-kata sem4ngat kepada keluarga m4ngsa dan akan memberi bantuan yang sewajarnya,Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa dan semoga tabah menghadapi ujian ini.

Turut hadir, DSP Tan Seng lee (KBSJD), DSP Ana Bin Mohamed (KBPJKK), ASP Azman Johari Bin Rakibi (KPB-P7), dan ASP Lenny Binti Kandawar (KCURB/KK). – IPD Putrajaya.

Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner A. Asmadi Abdul Aziz berkata, m4ngsa sempat diberikan rawatan kecem4san awal di tempat kejadian oleh pasukan perubatan.

Beliau berkata, m4ngsa kemudian dibawa ke H0spital Putrajaya bagi mendapatkan rawatan lanjut namun, disahkan men1nggal dunia kira-kira jam 7 malam.

Kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut, Sias4tan lanjut sedang dilakukan bagi mengenal pasti punca kejadian.

Sias4tan awal mendapati, ketika kejadian m4ngsa tinggal bersama kakak berumur 14 tahun dan adik lelaki berumur tujuh tahun di rumah.

Ketika kejadian juga ibu bapa m4ngsa yang juga penjawat awam keluar bekerja, katanya ketika dihubungi hari ini.

Katanya, si4satan juga mendapati, m4ngsa berada di dalam bilik tidur seorang diri dan sedang belajar manakala, bilik berkunci dari dalam dengan keadaan jeriji tingkap tidak berkunci.

A. Asmadi berkata, sebaik ibu bapa m4ngsa pulang ke rumah, m4ngsa didapati tiada di dalam bilik dan mendapati keadaan tingkap terbuka sebelum menyedari orang ramai berkumpul di bawah bangunan.

Ibu bapa m4ngsa kemudian bergegas ke bawah bangunan dan mendapati m4ngsa terbaring di atas lantai dalam keadaan kritik4l.

Kami tidak menemui sebarang unsur jen4yah di lokasi kejadian manakala, pemeriksaan d0ktor mendapati, m4ngsa patah dua belah siku dan kaki kiri dan keceder4an lain akan diketahui selepas bed4h si4sat, katanya.Al fatihah.