[Terkini] Kmatian Haji Bakar dan ank sah Positif C19, ” Istri trauma kini dirawat ” (5Gmbr)

Kangar : Seorang wanita warga emas yang ditemui bersama m4yat suami dan anak lelakinya dalam sebuah rumah di Taman Datuk Setia, Jalan Kaki Bukit dekat sini petang semalam disahkan p0sitif C19 kategori empat.

Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Wari Kiew berkata, wanita yang dipercayai berusia lingkungan 70-an itu kini dirawat di Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di sini dan pihaknya masih belum mempunyai maklumat mengenai wanita terbabit kerana kad pengenalannya belum ditemui.

Ketika ditemui semalam, dia dalam keadaan murung dan tidak mengetahui siapa dirinya dan kami juga tidak dapat berjumpa dengannya untuk menyiasat lebih lanjut kerana dia positif C19 dan sedang dirawat di hospital,katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Kosmo Online semalam melaporkan seorang lelaki warga emas dan anak lelakinya ditemui mati disyaki akibat jangkitan C19 di rumah mereka di Taman Datuk Setia, Jalan Kaki Bukit dekat sini.

Sementara itu, seorang wanita yang merupakan isteri kepada warga emas terbabit ditemui dalam keadaan murung dan dipercayai tinggal bersama m4yat suami serta anak lelakinya itu yang disyaki meninggal dunia kira-kira dua hari lalu.

Semalam Kosmo melaporkan eorang lelaki warga emas dan anaknya ditemui m4ti disyaki akibat jangkitan C19 di rumah mereka di Taman Datuk Setia, Jalan Kaki Bukit dekat sini petang tadi.

M4yat dua beranak itu, Bakar Yaacob, 79, dan Ahmad Rizal Bakar, 53, ditemui anggota polis yang tiba kira-kira pukul 5.30 petang tadi selepas menerima laporan daripada jiran m4ngsa.

Sementara itu, seorang wanita yang merupakan isteri kepada warga emas terbabit ditemui dalam keadaan murung.

Pemergian mengejut mengundang pilu insan insan yang yang mengenali arwah Haji Bakar Yaacob yang merupakan seorang Tokoh Koprat yang amat dikenali suatu masa dahulu, ini tulis rakan rakan yang mengenali arwah dan pernah berkerja bersama arw4h Haji Bakar seorang yang sangat merendah diri dan insan yang setiasa menghabiskan masa di Masjid.

Wanita terbabit dipercayai tinggal bersama m4yat suami dan anak lelakinya itu yang disyaki meninggal dunia kira-kira dua hari lalu.
Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Wari Kiew berkata, polis yang tiba di lokasi kejadian mendapati pintu rumah dalam keadaan tertutup tetapi tidak berkunci.

Katanya, pihaknya menemui m4yat anak kepada pasangan itu yang sudah kembung dan dipercayai telah meninggal dunia beberapa hari lalu.

M4yat bapanya pula didapati terbaring di ruang makan rumah dalam keadaan sempurna, katanya di sini hari ini.

Menurutnya, pemeriksaan ke atas badan m4yat mangsa yang dibuat secara rambang mendapati tiada unsur perbuatan jen4yah.

Pemeriksaan tidak dapat dilakukan dengan terperinci kerana dikhuatiri dijangkiti v1rus C19, jelasnya.

Tambahnya, m4yat kedua-dua mangsa dibawa ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) untuk dibuat pemeriksaan C19 dan tindakan seterusnya.

Wanita itu juga dibawa ke HTF menggunakan ambulans kerana disyaki mengalami kemurungan, katanya sambil memberitahu kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.Al fatihah.