[Terkini] Kita dtg bertujuh, ” x sangka kami akan tinggl berenam “(5Gmbr)

Kemaman : M4yat pemuda yang dipercayai lem4s di Jeram Mawar,Sungai Kemaman berhampiran Kampung Air Putih, di sini kelmarin ditemukan terapung pada pukul 9.20 pagi ini.

Ketua Polis Daerah, Superintenden Hanyan Ramlan berkata, mayat Mohamad N4zmi Mohamad Saidi, 23, atau lebih mesra dengan panggilan Nami dari Kampung Paya Berenjut, Chukai itu dijumpai pasukan bomba kira-kira 100 meter dari lokasi dia dilaporkan tergel1ncir.

M4yat m4ngsa dibawa ke Unit F0rensik Hospital Kemaman untuk tindakan lanjut, katanya hari ini.

Sebelum itu kegembiraan tujuh sahabat menghabiskan cuti sambutan Hari Kebangsaan hari ini dengan memancing di Jeram Mawar berhampiran Kampung Air Putih di sini bertukar tr4gedi apabila salah seorang daripada mereka dikhuatiri lemas.

Dalam kejadian pada pukul 1.30 tengah hari itu, Mohamad N4zmi Mohamad Saidi, 23, dari Kampung Paya Berenjut, Chukai di sini dikatakan tergel1ncir sewaktu sedang berdiri di tebing sungai sebelum dih4nyutkan arus deras.

Salah seorang rakan m4ngsa, Mohd Zarif Ikhwan Zainuddin, 23, berkata, dia cuba menyel4matkan Mohamad Nazmi namun g4gal.

Sebaik menyedari kawan saya (Mohamad Nazmi) tergelincir ke dalam sungai, saya cepat-cepat terjun untuk menyel4matkannya tetapi arus deras membuatkan saya turut hampir lem4s.

Saya terpaksa menjerit meminta pertolongan rakan-rakan lain. Mohamad Nazmi kemudian dilihat tenggelam timbul di permukaan air sebelum kelibatnya hilang, katanya ketika ditemui di lokasi kejadian di Jeram Mawar di sini hari ini.

MohdZarif Ikhwan memberitahu, sebelum kejadian, mereka bertolak ke Jeram Mawar yang terletak jauh di dalam hutan terkenal sebagai lokasi memancing dan berkelah di daerah ini pada pukul 7 pagi.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kemaman Superintendan Hanyan Ramlan yang dihubungi mengesahkan kejadian dan operasi mencari dan menyel4mat m4ngsa dijalankan. Al fatihah.