[Terkini] Khilangan 3 hri trjawab, ” Shahril dtemui lemass ” (5Gmbr)

Arau : Pencarian seorang lelaki yang ditemui lem4s selepas terj4tuh ke dalam Sungai Tambun Tulang dipercayai meng4lami s4wan ketika menunggang motosikal sejak Rabu lalu berhasil apabila m4yatnya ditemukan di tandop Simpang Empat berhampiran Masjid Simpang Empat di sini hari ini.

M4ngsa, Muhammad Shahril Zohari, 20, yang berasal dari Kampung Gobek, Tambun Tulang ditemukan anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri (JBPM) yang menjalankan operasi mencari dan menyel4mat kira-kira pukul 9.25 pagi.

M4yat m4ngsa ditemukan dalam keadaan tersangkut di kunci air iaitu kira-kira sembilan kilometer dari lokasi kejadian.

Dalam kejadian kira-kira pukul 7.31 malam Rabu lalu, m4ngsa dipercayai mengalami sawan semasa menunggang motosikal jenis Yamaha Y15 berhampiran dengan rumahnya sebelum terj4tuh ke dalam sungai tersebut.

Ketua Polis Daerah Arau, Superintenden Nanda Maarof memberitahu, m4ngsa yang tidak mempunyai lesen dipercayai mengalami sawan dan baru sahaja menjalani pembedahan di kepala baru-baru ini.

Katanya, m4yat telah ditemukan terapung di tandop Simpang Empat kira-kira pukul 9.25 pagi dan berjaya dibawa naik oleh anggota bomba kira-kira pukul 10.55 pagi.

M4yat telah dibawa naik dengan bantuan pihak bomba dan hasil pengecaman melalui ahli keluarga, m4yat tersebut telah disahkan adalah m4ngsa.

M4ngsa telah dibawa ke unit f0rensik Hospital Tuanku Fauziah (HTF) untuk bedah siasat. Kes disi4sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya di sini hari ini.

Jen4zah akan diuruskan sepenuhnya di Hospital kangar termasuk solat disana, kemudian jen4zah akan dikubumikankan di Tanah Perkuburan Islam Gua Sanji,Arau, selepas bedah siasat selesai dijangkan slepas solat jumaat hari ini.

Semoga keluarga arw4h tabah kehilangan 3 hari terjawab arw4h disahkan men1nggal dunia ak1bat lem4s semasa terkena s4wan moga r0h Shahril tenang disana.Al fatihah.