[Terkini] Kgembiran 6 seklurga brtukar dukaa, ” Estima trjunam kgaung ” (5Gmbr)

Kulai : Kegembir4an sebuah keluarga ingin pulang ke k4mpung berakhir tr4gedi apabila kender4an mereka terb4bas lalu masuk ke dalam g4ung sedalam 30 meter di Kilometer 28.8, Lebuhraya Utara-Selatan, arah selatan di sini malam tadi.

Keluarga ini yang beralamat diRawang Selangor dipercayai dalam perjalanan ke Johor untuk pulang kek4mpung salah seorang dari mereka disana.

Ketua Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kulai, Pegawai Bomba Kanan II Wan Mohd Azrul Wan Mahamad Shaf’ii berkata, pihaknya menerima laporan kej4dian tersebut pada jam 10.50 malam.

Susulan itu, seramai lapan anggota dan sebuah jentera Fire Rescue Tender (FRT) serta satu Unit Bantuan Perkhidmatan Kecem4san (EMRS) dikejarkan ke tempat kejadian.

Kem4langan tersebut membabitkan kender4an pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Estim4, Kesemua m4ngsa mahu balik ke kampung di Johor.

M4ngsa ialah Sy4idi Mohd Nor, 48, Azlina N4zarudin, 45, dua wanita dewasa dan dua k4nak-kanak yang belum dikenal pasti identiti mereka.

Tiga daripada mereka cedera p4rah dan berada di bawah g4ung. Tindakan operasi menaikkan mangsa dengan menggunakan ‘stret cher,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Namun, hingga kini tidak dapat dipastikan di mana kampung kesemua m4ngsa.

Semua m4ngsa yang ceder4 p4rah dibawa ke Hospital Kulai menggunakan ambul4ns manakala tiga m4ngsa cedera ringan diberi raw4tan awal sebelum dihantar ke h0spital sama menggunakan EMRS.

Operasi dit4matkan pada jam 11.57 malam, katanya, semoga mereka berenam segera sembuh dan kembali pulih seperti biasa, pada yang otw pulang ke kampung berhati hati seru pihak berkuasa

Setakat artikal ini ditulis tidak dapat dipastikan keadaan terkini 6 sekeluarga ini – Media Tular.