[Terkini] Kgembiraan brtukar dukaa, ” Adk Adif minggal dirmpuh balik tgk bola ” (5Gmbr)

Setiu : Seor4ng mur1d T4hun 4 antara dua m4ngsa yang m4ut dalam kem4langan membabitkan tiga kereta dan sebuah (Skuter) basikal elektrik di Jalan Bukit Putera di sini, semalam.

M4ngsa yang m4ut adalah Muhammad Adif Danial Azman, 10, dan pejalan kaki, Azuka Muhamad, 46, selepas dirempvh Perodua MyVi dalam kejadian jam 7.20 malam.

Ketua Polis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, kejadian dipercayai berlaku apabila Perodua MyVi dipandu lelaki berusia 36 tahun dari Telaga Papan hilang k4walan lalu memasuki laluan bertent4ngan.

Akibatnya, kenderaan terbabit mel4nggar basikal elektrik dinaiki Muhammad Adif Danial dan sepupunya, Ahmad Syahiran Saiful Razali, 13.

Kereta Perodua MyVi itu turut mel4nggar sebuah Proton Wira di bahu jalan sehingga sebelum mel4nggar seorang pejalan kaki (Azuka) .

Kejadian itu menyebabkan m4ngsa terpel4nting ke atas sebuah kereta jenis Proton Persona di bahu jalan,katanya, hari ini.

Ketika kejadian, Muhammad Adif Danial dan Ahmad Syahiran dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Kampung Bukit Putera selepas menyaksikan pertandingan bola sepak berhampiran rumah mereka.

Afandi berkata, m4yat kedua-dua m4ngsa dibawa ke Unit Forensik Hospital Setiu untuk bed4h siasat manakala m4ngsa yang p4rah dir4wat di hospital sama.

Beliau berkata, pemandu Perodua Myvi tidak mengalami sebarang keceder4an dan siasatan lanjut sedang dijalankan mengikut Seksyen 41 Akta Peng4ngkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga arw4h tabah dan didoakan agar adik Ahmad Syahiran kembali sembuh dan pulih seperti biasa. Al fatihah.