[Terkini] Kesihatan Sarah sikit merosot, ” Doakn bby dan dia sihat ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Penyanyi Siti Sarah dikejarkan ke H0spital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), di sini berikutan tahap 0ksigen yang semakin menurun.

Pengurusnya, Nana Mohamad Rom berkata, Sarah sepatutnya memotong gelang ku4rantin pada hari ini, namun sejak semalam dia mengalami b4tuk.

Kira-kira jam 6.30 petang Sarah di bawa ke hospital menaiki ambul4ns, Sepatutnya Sarah memotong gelang kuarantin hari ini tapi keadaan kesihatannya tidak mengizinkan apabila mengalami batuk serta tahap 0ksigennya menurun hari ini, katanya kepada H Metro.

Sementara itu, Shuib menerusi hantaran terbaharu di Instagram memohon orang ramai untuk mendoakan isteri serta anak dalam k4ndungan.

Saya mohon doakan isteri saya, Siti Sarah Raissuddin,Doakan semoga dia dan anak dalam kandungan diberi kesihatan kembali dan dipermudahkan sehala urusan, Allah Maha Segalanya, katanya.

Menerusi perkongsian v1deo yang dikongsikan, Sarah kelihatan tidak bermaya hingga terpaksa menggunakan bantuan oksigen sambil memeluk anak-anaknya sebelum dibawa ke hospital.

Sebelum ini akhbar melaporkan Pasangan selebriti popular, Siti Sarah dan suaminya, Shuib Sepahtu serta tiga cahaya mata disahkan positif C0V1D19, semalam.

Berita duka itu dimaklumkan penyanyi lagu Semakin itu menerusi laman Instagram (IG), tengah hari ini.

Siti Sarah dan keluarganya menjalani ujian saringan C0V1D19 selepas pembantu rumah disahkan dijangkiti pandemik berkenaan pada Ahad lalu.

Dukacita dimaklumkan, kami sekeluarga p0sitif C0V1D19. Ini semua ketentuan Allah. Kami menerima dengan hati yang terbuka dan lapang d4da.

Saya mohon semua mendoakan kami sekeluarga mengharungi ku4rantin kendiri di rumah selama 14 hari ini.

Kami serahkan semuanya kepada Allah,tulisnya, Siti Sarah yang kini hamil tujuh bulan tidak dapat menyembunyikan kerisauan terhadap bayi dalam kandungannya.

Saya dan keluarga nak kekal positif dan melihat apa terjadi sebagai satu hikmah,Doakan kami segera sembuh,katanya.

Dalam pada itu, Siti Sarah juga memaklumkan segala urusan perniagaan berjalan biasa dan dikongsi dalam IG.

Untuk mengelak salah faham, saya mahu menjelaskan, Segala urusan perniagaan dan perkara lain akan dimuat naik di laman IG serta diuruskan oleh kakitangan, katanya.

Siti Sarah dan Shuib mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011.

Menerusi perkahwinan, pasangan ini dikurniakan tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.