[Terkini] Kerani Barber shop mninggal, ” 0tw blik krja kmlangan ” (5Gmbr)

Marang : Seor4ng m4ut manakala dua ceder4 dalam kem4langan membabitkan empat kender4an di Kilometer (KM) 35.5 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan berhampiran Kampung Ser4ting di sini, malam tadi.

Dalam kejadian jam 11.20 malam itu, m4ngsa, Iezf4 Ierzuniz4m Ibr4him, 28, yang bekerja sebagai ker4ni kedai gunt1ng men1nggal dunia di l0kasi kej4dian akib4t p4rah pada angg0ta b4dan dan muk4.

Dalam kejadian jam 11.20 malam itu, m4ngsa, Iezfa Ierzunizam Ibrahim, 28, yang bekerja sebagai kerani kedai gunting meninggal dunia di lokasi kejadian akibat p4rah pada angg0ta b4dan dan muka.

Dua lagi mangsa iaitu pemandu Proton Wira berusia 22 tahun cedera di kep4la, muka serta badan manakala pemandu van Nissan Vanette berusia 49 tahun patah p4ha dan luka di muka.

Ketua Polis Daerah Marang Deputi Superintendan Mohd Zain Mat Dris berkata, kejadian dipercayai berlaku selepas kereta Proton Wira yang dipandu lelaki berusia 22 tahun dari arah Kuala Terengganu menghala ke Kuantan cuba mem0tong sebuah kender4an ketika di lokasi kejadian.

Beliau berkata, jarak yang terlalu dekat menyebabkan kenderaan dipandu lelaki terbabit dipercayai hilang kaw4lan dan memasuki laluan bertentangan sebelum mel4nggar kereta jenis Volkswagen Golf dari arah bertent4ngan.

Katanya, kereta Proton Wira itu turut mel4nggar sebuah van jenis Nissan Vanette sebelum merempvh motosikal jenis Honda EX5 ditunggang m4ngsa yang berada di belakang van berkenaan.

Kejadian itu menyebabkan m4ngsa meninggal dunia di lokasi kejadian sebelum m4yatnya dibawa ke Unit F0rensik Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu untuk bed4h si4sat.

Dua yang cedera turut dibawa ke HSNZ untuk rawatan lanjut dan kes disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987,” katanya. Al fatihah.