[Terkini] Keadaan trkini Bby Gala , ” lepas khilangaan kedua dua insan tersayang ” (8Gmbr)

Jakarta : Selepas urusan pengebvm1an jen4zah selebriti terkenal Indonesia V4nessaAngel dan suaminya FebriAndri4nsyah selesai, tumpuan peminat kini terarah kepada nasib anak pasangan itu.

Rata-rata melahirkan rasa simpati terhadap buah hati arwh, Gala Sky Andriansyah yang baru berusia setahun.

Isu tentang siapa yang akan menjaga dan membesarkan anak yang masih belum mengerti tentang apa yang berlaku itu menjadi tanda tanya.

Bagaimanapun seorang jutawan Surabaya bernama Tom Liwafa yang merupakan salah seorang kenalan rapat Febri dan Vanessa tampil menyatakan hasrat untuk memastikan kebajikan Gala terjaga.

Saya dan semua sahabat-sahabat saya sudah berbincang. InsyaAllah kesejahteraan Gala adalah tanggungjawab saya dan rakan yang rapat dengan saya.

Jadi Gala adalah tanggungjawab kami semua sehingga dewasa. Saya berjanji akan menjaga Gala sampai berjaya nanti, saya sendiri akan memantau dia.

Namun untuk hak asuhan bukan bidang kuasa saya, itu terpulang kepada pihak keluarga. Kami hanya ada untuk bantu Gala sampai jadi seorang usahawan,tulisnya di Instagram.

Keadaan Gala ketika berada di hospital, Dalam pada itu Tom Liwafa turut berkongsi video menunjukkan keadaan terkini Gala ketika masih dirawat di h0spital.

Menerusi video itu dapat kelihatan kesan lebam pada mata kiri bayi berkenaan, Bagaimanapun Gala kelihatan ceria ketika beberapa individu dipercayai saudara terdekat bermain dan melayannya.

Perkongsian Tom Liwafa di Instastory, Vanessa dan Febri disahkan men1nggl dun1a dalam satu kem4l4ngan jalan di Tol Jakarta-Surabaya, berhampiran kawasan Nganjuk, Jawa Timur.

Jen4zah kedua-duanya dikebvm1kan dalam satu li4ng lahad TPU Islam Taman Malaka Kecamatan Pesanggrahan, Jakarta Selatan, pada pagi Jumaat.

Artis terkenal lndonesia, Vanessa AngeI dan suaminya, Febri Andriansyah disahkan mninggaI dunia selepas terbabit dalam kemaIangan jalan raya tengah hari tadi.

Portal berita CNN Indonesia meIaporkan, kem4Iangan m4ut itu berlaku di Tol Jakarta-Surabaya, berhampiran kawasan Nganjuk, Jawa Timur. Al fatihah.