[Terkini] Kami khilangan mu Weaa, ” Insan di JKM yg banyak membantu Masyarakat ” (5Gmbr)

Machang : Seorang k4kitangan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Kuala Krai men1nggal dun1a dalam kem4langan jalan raya membabitkan dua lori dan sebuah kereta di Kilometer 38, Jalan Kota Bahru-Kuala Krai di sini, jam 2 petang tadi.

Che Khairul Azw4n Che Ab Rahman, 34, yang mem4ndu Proton Satria Neo men1nggal dunia di lokasi akibat keceder4an p4rah dialami.

Ketua Polis Daerah Machang Deputi Superintendan Ganti Jimmy berkata, hasil si4satan awal, pemandu lori, Che Kh4irul Hafiiz Che Hasan, 27, yang datang dari arah Kuala Krai menghala ke Kota Bharu, berhenti di tengah jalan untuk membelok ke kanan dan masuk ke simpang sebuah kedai perabot.

Bagaimanapun, sebuah lori dipandu Tiew Tin Sang, berusia 53 tahun, mel4nggar lori dipandu Che Kh4irul Hafiiz.

Akibatnya, lori dipandu Che Kh4irul Hafiiz terb4bas ke laluan bertent4ngan dan bertembung dengan Proton Satria Neo m4ngsa, katanya dihubungi.

M4yat dibawa ke Hospital Machang untuk bed4h siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987.

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Machang Penolong Penguasa Bomba Nik Ahmad Afsham Nik Pa berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kem4langan jam 2.01 petang dan tujuh anggota dikerah ke lokasi.

Tiba di lokasi, kami dapati dua m4ngsa tersepit membabitkan pemandu kereta dan pemandu lori, Kami mengambil masa kira-kira 20 minit untuk mengeluarkan kedua-dua pem4ndu itu, katanya.

Menurut beliau, pem4ndu lori yang p4rah di kaki dibawa ke Hospital Machang untuk rawatan.Al fatihah.