[Terkini] Jurugambar & Anggota Tentera, ” Antara 2 yang mninggal kmalangan motosikal malam tadi ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Mereka bertiga merupakan 3 sahabat dua dari mereka yang berkerja sebagai jurukamera dan seorang anggota tentera men1nggal dunia ditempat kejadian.

Sementara seorang lagi juga anggota tentera cedera p4rah selepas motosikal yang ditunggang mereka terbabit dalam satu kem4langan di Kilometer 406, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Kuala Kubu Bharu semalam.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san berhubung kejadian terbabit pada pukul 10.12 malam.

Seramai lapan anggota bersama beberapa jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Kubu Bharu telah dikejarkan ke lokasi kejadian. Setibanya di lokasi, anggota mendapati kem4langan berlaku membabitkan tiga m4ngsa dan tiga buah motosikal.

Dalam n4has terbabit, ketiga-tiga m4ngsa dikenali sebagai Mohd. Rafide Mohd. Sharkawi, 35 mengalami kecedr4an p4rah manakala Ahmad Fakrullah Ali Affendi, 28 dan Nooramirul Nizam Mohd Amir, 29, disahkan men1nggal dun1a ditempat kejadian katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

M4ngsa yang cedera p4rah tersebut berada dalam keadaan kritik4l dan telah dihantar ke Hospital Slim River oleh pasukan perubatan Kementerian Kesihatan (KKM).

M4yat dua lelaki yang men1nggal dunia tersebut telah diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut jelasnya.

Pemergian Nooramirul Nizam dan rakannya mengundang kesedihan pada insan insan yang mengenali mereka, kerana mereka banyak bergiat aktif dalam bantuan amal, moga keluarga mereka tabah didoakan kepada Rafide moga kembali sembuh dan roh kedua dua sahabatnya tenang disana. Al fatihah.