[Terkini] Junior Maahad mninggal ketika cari rzeki,” Pu Azman luah rasa sediih ” (6Gmbr)

Kuala Pilah : Seorang penghantar makanan Foodpanda men1nggal dunia selepas motosikal yang ditunggangnya mel4nggar sebuah kereta Axia dalam n4has di Kilometer 25 Jalan Seremban Kuala Pilah dekat sini, pagi tadi.

M4ngsa, Muh4mmad Afiq Rudhu4n, 21, dari Taman Sri Juasseh dekat sini men1nggal dun1a di tempat kejadian selepas mengalami keceder4an di kep4la.

Turut luah kesedih4n adalah Pencetus Ummah Pu Azman yang menulis dilama sosialnya yang mana Arw4h Muhammad Afiq merupakan junior dirinya semasa belajar di Maahad Ahmadi Gemencheh,N.Sembilan.

Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Supritenden Amran Mohd. Ghani berkata, siasatan awal mendapati sebuah kereta Perodua Axia yang dipandu seorang wanita berusia 26 tahun sedang dalam perjalanan dari arah Seremban menghala ke Kuala Pilah.

Jelasnya, apabila sampai di tempat kejadian dan sedang membelok masuk ke simpang Taman Sri Terachi, m4ngsa yang datang dari arah Kuala Pilah tidak sempat mengelak terus mel4nggar kereta tersebut.

Kemudian, kereta Perodua Axia itu terus menggelungsur ke hadapan dan mel4nggar sebuah kereta Proton Saga yang sedang berhenti di laluan keluar simpang tersebut.

Akibat kem4langan, penungg4ng motosikal mengalami keceder4an di kep4la dan meningg4l dunia di tempat kejadian manakala pemandu kedua-dua buah kereta tersebut tidak mengalami sebarang keceder4an, ujarnya.

Semoga keluarga arw4h tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan Afiq, perginya disaat mencari rezeki sambil membantu keluarga.Al fatihah.