[Terkini] Jsad driver lori trjunam ke laut ditemui 30jam pencarian (5Gmbr)

Port Dickson: J4sad pemandu lori, Sharul Nizwan Said, 33, yang terperangkap apabila kenderaan dipandunya terjun4m ke laut pada kejadian di Jimah Power Plant Bukit Pelandok di sini, ditemui selepas hampir 30 jam operasi mencarinya dijalankan.

Jasad m4ngsa ditemui di kedudukan 1.4 batu nautika dari muara Sungai Sepang, jam 4 petang tadi.

Pengarah Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Negeri Melaka dan Negeri Sembilan Kapten Maritim Haris Fadzillah Abdullah berkata, j4sad Sharul Nizwan ditemui lengkap berpakaian oleh anggota Angkatan Pertahanan Awam (APM).

Pengurus Tapak Jimah Power Plant Sanisah Ibrahim, mengesahkan identiti m4ngsa sebelum m4yat dibawa ke Hospital Port Dickson, katanya.

Sementara itu, bapa m4ngsa, Said Sapie, 68, bersyukur dengan penemuan j4sad Sharul Nizwan.

Walaupun sedih dengan kehilangan Sharul Nizwan, saya bersyukur dan lega sebaik dimaklumkan berita penemuan j4sadnya.

Saya harap jen4zahnya dapat disemadikan segera, Saya juga berdoa dan berharap isterinya Siti Fatimah tabah dengan dugaan ini, Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan empat anak berusia lima bulan hingga 13 tahun, katanya.

Semalam, HM melaporkan, lori dipandu Sharul Nizwan terjunam ke laut ketika melakukan kerja-kerja pembersihan sisa arang batu di jeti Coal Unloading Edra Energy, Jimah Power Plant.

Arw4h berusia 33 tahun yang dipercayai lem4s selepas lori dipandunya terjun4m ke laut dari jeti pemunggahan arang batu di Jimah Power Plant, dekat sini, awal pagi tadi, baru saja mendapat kerja sebagai pemandu lori.

Sharul Nizam Said atau lebih mesra dengan panggilan Wan adalah bapa kepada empat anak dan isterinya berstatus orang kurang upaya (0KU).Al fatihah.