[Terkini] Jruteknik mninggal,” Cucu 1 thn 8 bln prah kmlangan ” (5Gmbr)

Marang : Perj4lanan seorang jurutekn1k dan cucunya berusia 1 tahun 8 bulan bertukar tr4gedi apabila Mazda CX5 terlibat kem4langan bertembvng l0ri, ini diceritakan pemandu l0ri terbabit, Kereta itu secara tiba-tiba terb4bas ke kanan jalan dan melepasi pemb4hagi jalan.

Saya tekan brek dengan ku4t dan g4gal mengelak sebelum bertembvng dengannya,kata pemandu lori, Hamidi Ismail, selepas kenderaan dip4ndunya bertembvng dengan kereta di Kilometer 58, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan, dekat Rhu Kubur, di sini, hari ini.

Saya tekan brek dengan kuat dan gagal mengelak sebelum bertembvng dengannya,kata pemandu lori, Hamidi Ismail, selepas kenderaan dipandunya bertembvng dengan kereta di Kilometer 58, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan, dekat Rhu Kubur, di sini, hari ini.

Dalam kejadian pada 11.30 pagi itu, Azman Awang, 56, yang memandu kereta Mazda CX5 m4ut di lokasi kejadian akibat tersep1t di tempat duduk.

Cucunya, Aisy Mateen Mohd Amin, satu tahun lapan bulan dilaporkan p4rah di bahagian dan dikejarkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu untuk rawatan lanjut.

Ketika kejadian, Azman bersama cucunya itu dalam perjalanan dari rumahnya di Kampung Rantau Abang untuk membeli barang di sebuah kedai di Kampung Jambu Bongkok.

Hamidi, 41, berkata, ketika kejadian, dia dalam perjalanan pulang ke depoh menyimpan lori di Kampung Batu 7, Dungun sebaik selesai melakukan kerja menambun tanah di kawasan Jambu Bongkok.

Pertembungan kuat itu menyebabkan kereta terbabit mengundur dengan laju dan memasuki semula laluan asal sebelum tersadai di kawasan semak di situ.

Saya bergegas untuk membantu dan mendapati pemandu kereta itu sudah tidak berny4wa manakala seorang budak lelaki duduk bersebelahan pemandu ceder4 dan tersepit.

Orang ramai yang melalui kawasan itu berjaya membawa keluar kanak-kanak lelaki terbabit sebelum dikejarkan ke h0spital,katanya.

Sementara itu, Ketua Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Marang, Imran Ghani berkata, pihaknya menerima panggilan pada 12.34 tengah hari.

Beliau berkata, seramai 19 anggota termasuk dari BBP Dungun mengambil masa selama 15 minit sebelum berjaya mengeluarkan m4ngsa yang tersep1t. Al fatihah.