[Terkini] Jauh mereka dtg cari rezeki, ” Tak sangka akan pulang sebagai jnazah ” (5Gmbr)

Sitiawan : Tiga m4ut selepas motosikal ditunggang mereka dipercayai dirempvh sebuah kereta Proton Preve di Kampung Sitiawan, di sini, semalam.

Difahamkan, seorang individu yang menaiki kereta Proton Preve yang terbabit dalam n4has berkenaan turut cedera, dua m4ngsa yang telah meninggal dunia merupakan rakan sekerja dikenali dengan nama Suhail Zainal dan Hasrandy Bahrum kedua dua mereka berasal dari Sabah.

Rakan rakan dan keluarga di Sabah kini tengah berusaha untuk membawa pulang kedua dua jen4zah kekampung halaman mereka.

Ketiga-tiga m4ngsa yang men1nggal dunia dalam perjalanan pulang dari tempat kerja di Kawasan Perindustrian Kampung Acheh, di sini, manakala kereta berkenaan dipercayai dari arah bertentangan.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sitiawan, Mohd Zaki Zainol berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu pada 5.28 petang sebelum bergegas ke lokasi.

Menurutnya, operasi yang diketuai Khairul Azizi Kamaruddin itu turut mendapat bantuan daripada BBP Seri Manjung.

Kemalangan menyebabkan tiga penunggang motosikal men1nggal dunia di lokasi kejadian dan difahamkan mereka dari arah Kampung Acheh.

Kereta berkenaan pula dinaiki tiga individu yang mana seorang individu dikatakan p4rah dan sudah dibawa ke hospital sebelum bomba tiba.

Beliau berkata, kem4tian m4ngsa disahkan oleh petugas kesihatan yang hadir ke lokasi sebelum mayat mangsa kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Ketua Polis Daerah Manjung, Asisten Komisioner Nor Omar Sappi mengesahkan kejadian dan memaklumkan siasatan lanjut sedang dilakukan.

Mengikut saksi juga kereta tersebut dipandu laju dan ada satu video tular dirakam menggunakan Dash Cam kereta Proton Preve tersebut dipandu secara merbahaya memotong di garisan berkembar.Al fatihah.