[Terkini] Izzah, atuk, nenek ajaal djalan ,” Mereka amat rapat x sngka mninggal brsama ” (5Gmbr)

Kluang : Hasrat seorang cucu membawa datuk dan neneknya untuk mengambil ub4t di sebuah klinik di Simpang Renggam tidak kesampaian apabila Perodua Alza dinaiki mereka bertembvng dengan sebuah lori pasir dalam kejadian di Jalan Johor, Kampung Pinggir di sini hari ini.

Dalam nahas pada kira-kira pukul 9 pagi itu menyebabkan pemandu Perodua Alza, Izzah Shahirah Sahri, 22, men1nggal dun1a di tempat kejadian akib4t tersep1t dalam kenderaan.

Kem4langan itu turut meragut ny4wa datuk, Md. Salleh Kosran, 75, dan neneknya, Miskina Naining, 70.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Renggam, Penolong Kanan Penguasa Bomba Mohd. Fauzi Md. Nor berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san pada pukul 9.09 pagi.

Tujuh anggota Pasukan Keluar Operasi (PKO) bersama sebuah jentera dikejarkan ke lokasi kejadian sejurus menerima panggilan sebelum mendapati benar berlaku kem4langan melibatkan Perodua Alza dan lori pasir tanpa muatan jenis Hino.

PKO bertindak mengeluarkan m4ngsa tersepit menggunakan peralatan khas, Ketiga-tiga m4ngsa di dalam kereta Perodua Alza disahkan men1nggal dun1a dilokasi kejadian,katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Semoga keluarga arw4h tabah Izzah amat rapat dengan datuk dan nenek hari ni diperjalanan mengambil ubat insan kesayangannya itu mereka terlibat kem4langan dan men1nggal dunia.Al fatihah.