[Terkini] Insaan yg baik Allah sayg,” Doakn istri arwh mgandung 8 bln kmbali smbuh ” (5Gmbr)

Pendang : Pemergian A1zuddin Razak turut mendapat perhatian pendakwah terkenal Ustaz Mohammad Yaakub Yusra yang turut mendoakan arwah dan serta kesembuhan isterinya yang hamil 8 bulan kembali sembuh.

Dalam pada itu kawan kawan arw4h yang menerima berita ini turut meluahkan kesedihan, Menerima perkhabaran sahabat kita dari IPG Kampus Pulau Pinang batch PISMP 2008-2013 Aizudd1n bin Razak telah meninggalkan kita semua pada pukul 10.30 pagi hari jumaat yang mulia selepas bertarung nyawa akibat C19.

Arw4h Aizuddin sekarang berkhidmat di Sekolah Kebangsaan Tanjung Bungah Pulau Pinang, Jen4zah Allahyarham akan dikebumikan di tanah perkvburan Masjid Kampung Tempoyak, Pendang.

Beliau baru minggu lepas disahkan C19 dan berg4ntung kepada mesin pern4fasan dan pada hari ini kami kehilangannya, Isterinya Amirah Hasim kini sedang sarat meng4ndung 8 bulan juga p0sitif C19.

Beberapa hari lepas arwah sempat memuatnaik status berkenaan status dirinya, Perkhabaran ini sangat mendukacitakan hati saya kerana mengenangkan sifatnya yang ceria, kelakar, baik hati dan sentiasa menjadi teman berbicara yang baik.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkannya dalam kalangan orang-orang yang beriman,Seorang sahabat yang baik ketika susah dan senang. Semoga Allah swt memberikan ganjaran syurga kepada beliau, berita ini disahkan oleh adik beliau Nur Syafiqah Razak.

Arw4h amat disenangi keluarga dan rakan rakan seorang insan yang sangat baik ramai meluahkan kesedihan apa yang menimpa Aizuddin dan isteri diduga dengan pandemik C19.

Allahuakbar hari yang sangat sedih, menerima khabar pemergian ke alam abadi sahabat dan junior saya di Semporna Sabah saudara Aizuddin Razak beliau disahkan mengidap C19.

Masih tergiang waktu menjemput untuk menyertai satu organisasi kebajikan di Semporna Sabah, Beliau adalah watak penting dalam menghasilkan logo Islamic Charity Club dan beliau juga admin yang create page tersebut.

Banyak penglibatan arw4h dalam amal kebajikan ketika kami sama- sama di perantauan, Arw4h sangat baik dan tidak pernah menyakiti hati ketika bergurau dan berbicara.

Benarlah orang yang baik Allah sayang dan pada hari Jumaat yang mulia ini Allah jemput arw4h, Ya Allah aku jadi saksi bahawa arwah seorang yang baik dan berbudi pekerti, engkau ampunkan dosa-dosanya tempatkan dikalangan orang yang beriman. Aamin. – Mohd Hafizi G. Alfatihah.