[Terkini] Inalilahiwainailaihirojiun, “Siti Sarah mninggal dunia 5.13pagi “(5Gmbr)

Kuala Lumpur : Sarah pergi jua, Al fatihah, dia mengembusk4n n4fas terakhir pada pukul 5.13 pagi tadi di ICU HUKM,pada l1ve langusng malam tadi Shuib memaklumkan tiada perkara lain yang diharapkan pelawak Shuib kini selain meletakkan keyakinan tinggi bahawa isterinya, Siti Sarah Raisuddin akan pulih dan dapat kembali ke pangkuan keluarga tercinta.

Saya masih yakin dan pasti, selagi belum masanya. Saya yakin dan sangat yakin dia (Siti Sarah) akan balik, jelas Shuib sebaik selesai sesi bacaan Yassin dan doa selamat bersama lebih 1,000 kenalan, peminat dan rakan media secara maya sebentar tadi.

Bapa kepada empat cahaya mata itu juga tidak mahu terlalu memikirkan perkembangan semasa bacaan paras 0ksigen dalam badan isterinya yang tidak stabil sepanjang lebih dua hari ditidurkan.

Tak kisah doktor cakap 40 ke, 30 ke (paras 0ksigen), saya yakin dia akan balik. Terus doakan. Sama-sama kita d0a minta perlindungan daripada Allah.

Semoga dimudahkan urusan dan diberi kesihatan yang baik, Saya mohon sangat teruskan doa untuk isteri saya. Saya yakin, anak-anak juga yakin bahawa ibu mereka akan balik, Saya yakin. Ampunkan segala kesalahan dia, halalkan makan minumnya, kata pelawak berusia 37 tahun itu dalam nada sebak.

Shuib yang pada awalnya kelihatan sugul selepas dimaklumkan doktor bahawa paras oksigen Siti Sarah menurun kepada bacaan 40 sebelum itu turut memohon bantuan daripada teman-teman rapat isterinya.

Dia meminta sesiapa yang mengenali rapat Siti Sarah agar memberi kata-kata semangat dan bercakap dengan isterinya walaupun dengan cara berhubungan menerusi gambar.

Bercakaplah dengan dia, Beri semangat padanya, Itupun sudah cukup membantu.

Walaupun cuma menerusi gambar, saya harap dia boleh dengar. Sebab dia sangat perlukan sokongan dan semangat yang kuat untuk bangkit serta pulih, katanya lagi.

Sesi yang berlangsung sebentar tadi turut disertai beberapa rumah anak yatim yang menyaksikan penghuni di situ sama-sama mengalunkan bacaan surah Yassin dan mendoakan kesembuhan buat penyanyi lagu Kesetiaan itu.

Semalam sekitar pukul 4 petang, Siti Sarah selamat melahirkan bayi lelaki dalam keadaan koma menerusi pembedahan bagi mengelakkan ris1ko akibat keadaannya yang agak kritik4l.

Biarpun dilahirkan pra matang dan menggunakan bantuan pernaf4san, bayi yang akan dinamakan sebagai Ayash Affan atas pilihan Sarah itu berada dalam keadaan stabil.

Siti Sarah, 37, sebelum ini dikejarkan ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia, Cheras, Kuala Lumpur pada Selasa lalu berikutan tahap 0ksigen dalam badannya yang semakin mer0sot.

Sarah dan Shuib sekeluarga disahkan positif C0V1D19 sejak 25 Julai lalu selepas menjalani saringan setelah pembantu rumah disahkan positif virus maut tersebut.

Pasangan itu bernikah pada 2011dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6. Al fatihah.