[Terkini] Im am Masjid Negara Ustz Khis amudin,” Mninggal duniaa pgi tadi ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Dukacita dimaklumkan Ustaz Khis4mudin bin Ism4il,Penolong Pengarah Kanan, Masjid Negara, (Mantan Pegawai Hal Ehwal Islam INTAN),telah kembali ke Rahm4tullah pada jam 5.55 pagi ini pada 14 Ogos 2021 akibat masalah j4ntung lemah.

Memang aku terasa sedih sangat kerana kehilangan seorang Tok Guru dan bersama arw4h Ustaz dari menjadi Pegawai Hal Ehwal Islam INTAN dan yang akan hadirkan diri ke kuarters INTAN setiap malam Khamis untuk mengajar bab ilmu agama seperti Tauhid, Fekah dan Tasawwuf hingga pada tahun 2021.

Banyak sumbangan arw4h Ustaz terutama di Surau Al Raudhah INTAN dan Surau Kuarters yang ditambahbaik keseluruhannya.

Arwah Ustaz diberikan dugaan Allah dengan masalah kesihatan sejak 3 tahun lalu berkaitan j4ntung yang menyebabkan kakinya membengk4k tetapi semangatnya tidak pernah pudar dan masih gagah hadirkan diri ke Surau kami untuk menyampaikan ilmu agama.

Memang sukar mencari pengganti, berkorban masa, kesihatan dan keluarga demi menyampaikan ilmu agama Islam,Bersama sama kita doakan semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan Bersama golongan yang beriman. -Fandy Madu.

Jen4zah disolatkan di Masjid Batu Arang Rawang sebelum disemadikan disana yang dijalankan mengikut SOP dengan hanya 10 orang dibenarkan untuk mengiringi jen4zah ke Tanah Perkubur4n. Al fatihah.