[Terkini] Hibaa istri mninggal dsisi suamii & bby, ” x smpat nk jmpa kluarga” (5Gmbr)

Hulu Terengganu : H4srat seorang suri rumah bersama keluarga untuk menzi4rah ibunya di Dungun tidak kes4mpaian apabila dia m4ut dalam kemalangan di Kilometer (KM) 380.5, Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) berhampiran Ajil di sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 10.15 pagi itu, m4ngsa, Nurshahyda Mohd Zaki, 29, men1nggal dun1a di lokasi kejadian akibat keceder4an p4rah di bahagian kepala.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, sewaktu kejadian, Nurushahyda bersama suami, Ahmad Rakeymi Hafey Roslam, 29, dan anak mereka, Nur Ammara Safiyya, lima bulan dalam perjalanan ke rumah ibunya di Kampung Tanjung Pagar, Dungun dari rumah mereka di Kampung Saujana, Setiu.

Sebaik tiba di lokasi kejadian, kenderaan pacuan empat roda jenis Ford Ranger dinaiki mereka tiba tiba dirempvh oleh kenderaan pelbagai jenis, Toyota Estima dipandu seorang remaja lelaki berusia 19 tahun.

Sebelum kejadian, kenderaan Toyota Estima yang dipandu seorang pelajar institusi pengajian tinggi di Dungun tersebut dikatakan cuba mem0tong kenderaan Ford Ranger dinaiki m4ngsa sebelum hilang kawalan lalu terb4bas, katanya di sini hari ini.

Mohd Adli berkata, kenderaan pelbagai jenis Toyota Estima dipandu remaja tersebut kemudiannya merempvh sisi kiri kenderaan dinaiki Nurshahyda dan keluarganya.

M4ngsa yang berada di tempat duduk penumpang hadapan meninggal dunia akibat kecedera4n p4rah di bahagian kepala manakala tiga yang lain tidak mengalami sebarang keceder4an.

M4yat m4ngsa (Nurshahyda) telah dihantar ke Unit F0rensik, Hospital Hulu Terengganu di sini untuk dibed4h siasat, katanya.Al fatihah.