[Terkini] Hiba Apex urus jenzah Bonda, ” x sangka olehnya insan tersayang C19 ” (6Gmbr)

Pasir Putih : Ibu kepada penjaga Gol Kelab Bolasepak Melaka United FC mengucapkan sedalam-dalam takziah buat Khairul Fahmi Che Mat dan keluarga di atas pemergian ibunda tercinta, Allahyarhamah Bidah Ibrahim yang telah kembali Rahmatullah hari semalam.

Mengikut sumber dalam keluarga Khairul Fahmi atau lebih mesra dengan panggilan Apex, ibu nya telah disahkan positif C19 dan meninggal dunia subuh pagi semalam disebabkan oleh pandemik itu.

Bila dijangkati dan berapa lama dirawat tidak dinyatakan namun Apex sempat diberi peluang bersama sama dengan petugas petugas yang ditugaskan untuk semadikan jen4zah ibunya secara pesakit C19 semalam.

Apex berpakai full PPE mengurusakn perjalanan terakhir ibu tersayang di Tanah Perkuburan di Pasir Putih, keluarga hanya memerhatikan dari jauh sepertikan SOP yang telah ditetapkan kerjaan setiap insan yang meninggal sebagai pesakit C19.

Sama sama kita doakan agar Apex dan keluarga tabah kehilangan ibu tersayang yang maha esa lebih sayangkan ibunya pergi dijemput ilahi disebabkan C19, Allhamdulilah segala urusan pengkebumian berjalan dengan sempurna walaupun dalam keadaan yang penuh SOP yang perlu diikuti untuk menguruskan jen4zah seorang pesakit C19.

Semoga roh Allahyarhamah ibuanda Apex dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan mereka yang beriman dan beramal soleh yang maha esa lebih sayangkan dirinya. Al-Fatihah.