[Terkini] Hari jumaat Nur Intan prgi,” brakhir tugas mu di dunia ” (5Gmbr)

Kota Bharu: Perjalanan seorang jurur4wat untuk ke tempat kerja di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) di sini berakhir tr4gedi apabila m4ngsa m4ut dalam kem4langan jalan raya.

Dalam kejadian di Bunut Payong pada jam 2.15 petang tadi, kenderaan yang dipandu Wan Nur1ntan Far4hida Wan Hasan, 35, terbabas dan mel4nggar t1ang elektrik serta bahagian hadapan sebuah kedai berhampiran menyebabkan m4ngsa tersepit.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, m4ngsa yang mem4ndu kereta jenis Nissan Almera dari arah Wakaf Che Yeh menghala ke Kota Bharu untuk ke tempat kerja.

Sebelum sampai di lokasi kem4langan, m4ngsa melalui satu selekoh dan kenderaannya dipercayai hilang kawalan apabila tiba di satu kawasan yang terd4pat bonggol di tengah jalan.

Akibat itu kenderaan yang dipandu m4ngsa terb4bas ke kiri jalan dan mel4nggar tiang elektrik serta bahagian hadapan sebuah kedai berhampiran.

M4ngsa yang tersep1t dalam kenderaan dikeluarkan oleh bantuan pasukan bomba sebelum disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian oleh Penolong Pegawai Perubatan yang hadir, katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Abdul Rahim berkata, mangsa mengalami keceder4an p4rah di bahagian kep4la dan dibawah ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian, untuk proses bed4h siasat.

Sn Nur Intan wad mahsuri, HRPZ 2 Pergi nya seorang sahabat yang baik hati dihari Jumaat yang mulia 😭😭😭😭 Al fatihah.

Kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Semoga suami ini dan anak anak tabah pemergian isteri dan mama tersayang disaat dalam perjalanan untuk bertugas sebagai frontliner. Al fatihah.