[Terkini] Hanya sketika brsama, ” Psangan pengantin antara 4 mngsa kmlangan di Gerik ” (5Gmbr)

Gerik : Mereka yang m4ut adalah pem4ndu Perodua Myvi, Mohd Sofiyud1n S4zali, 29 serta penumpang hadapannya iaitu isterinya , Sy4hira Ibrahim, 24, yang berasal dari Kelantan mereka dalam perjalanan ke Kedah ketika kem4langan.

Pasangan ini baru medirikan rumah tangga sekitar bulan march lalu dan baru 7 bulan mendirikan rumah tangga tak disangka mereka dijemput il4hi bersama.

Turut m4ut, penumpang hadapan Perodua Axia, Siti Najihah Shafiqah Ghazali, 27; yang mana ketiga-tiga mereka men1nggal dunia di tempat kej4dian.

Seorang lagi mangsa kem4langan membabitkan dua kereta di Kilometer 64, Lebuhraya Timur Barat berhampiran Hentian Rehat dan Rawat (R&R) Titiwangsa di Gerik, semalam, men1nggal dun1a.

Ketua Polis Daerah Gerik, Superintendan Zulkifli Mahmood berkata, mangsa keempat, wanita berusia 34 tahun yang juga pem4ndu Perodua Axia, men1nggal dunia ketika dirawat di H0spital Gerik, jam 8.38 malam tadi.

Zulkifli berkata, sias4tan awal mendapati n4has itu berlaku apabila Mohd Sofiyudin yang memandu Perodua Myvi dari arah Jeli, Kelantan menghala Gerik dipercayai hil4ng kawalan dan terb4bas, sebelum masuk ke laluan bertent4ngan.

Pada masa sama, Perodua Axia dari arah bertent4ngan yang dipandu Siti Najihah mel4nggar bahagian sebelah kiri Perodua Myvi terbabit,katanya

Katanya lagi, sias4tan masih diteruskan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Al fatihah.