[Terkini] Hanya sehari bergelar istri, ” Pngantin wnita dijmput ilaahi ” (5Gmbr)

Kota Bharu : Sebak dan p1lu apa yang berlaku ini lah ketentuan yang maha esa mereka hanya mer4ncang namun yang maha esa yang menentukan apa yang berlaku amat menyedihk4n namun inilah hakikat sisuami terima.

Setiap pasangan yang baru berumah tangga pasti mengharapkan agar dapat hidup bersama sehingga ke usia tua.

Namun takdir Allah S.W.T siapapun tidak dapat menyangkalnya kerana Dia sudah berkehendak begitu. Kita sebagai manusia harus reda dengan qada’ dan qadar yang telah ditetapkan.

Hal ini telah dirasai oleh Amirul Akmal apabila terpaksa melalui detik cukup sukar dalam hidupnya setelah isteri tersayang arw4h Siti Saraf yang baru sahaja dinikahi meningg4l dunia sehari selepas itu.

Perkara tersebut dikongsikan seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Amaleng Husni apabila berkongsi gambar bersama pasangan pengantin di atas pelamin. Menurutnya, sepupunya baru sahaja bergelar isteri sebelum meningg4l dunia keesokan harinya.

Suami kepada sepupu Amaleng Husni yang dikenali sebagai Akmal Aziz juga baru sahaja memaklumkan tarikh pernikahnya pada 23 Oktober 2021 (sabtu) menerusi Facebook, namun tidak menyangka jodohnya bersama isteri tidak panjang.

Menjengah keruangan Facebook wanita itu, deretan ucapan takziah buat keluarga diterima memandangkan Allahyrham baru sahaja bergelar isteri.

Walaupun tidak dapat dipastikan pemergiannya disebabkan apa, namun ada pihak di ruangan komen mengatakan bahawa Allahyrham meningg4l dunia kerana 0ksigen tidak sampai ke 0tak. Wanita itu dipercayai pengs4n secara tiba-tiba.

Sehubungan dengan itu, muat naik berkenaan tarikh pernikahan pasangan tersebut telah dipenuhi dengan ucapan takz1ah kepada suami Allahyarham dan masing-masing berharap agar lelaki berkenaan tabah menerima ketentuan daripada Allah.

Mereka juga mendoakan agar Allahyarham tempatkan dalam kalangan orang beriman dan r0hnya terus dicucuri rahmat.Al fatihah.