[Terkini] Hanif & Haqim x sempat SPM, ” Cikgu Yashotha sebak dua murid mninggal mengejut ” (5Gmbr)

Kluang : Remaja lelaki m4ut selepas motosikal ditunggangnya terbabit kem4langan dengan sebuah lori yang membawa muatan buah sawit di Jalan Kahang Timur, Felda Kahang Timur di sini pada pukul 4.18 petang tadi.

Hanif Daniel Mohd Tamrin, 17, men1nggal dunia di lokasi kejadian manakala rakan Muhammad Danniel Haqim bin Abdullah,17, mninggal di Hospital ketika dirawat.

Pemandu lori sawit terbabit, Zairulnizam Zainal Abidin, 39, juga turut mengalami keceder4an dipercayai akibat tersepit.

Sebak luahan guru mereka yang dimuat naik dilaman facebooknya ” Sejak darjah tiga dengan saya, tahun ni SPM mereka janji akan lebih rajin, dan mesti bawa saya sekali masa ambil sijil SPM utk pelajar terbaik.

Tak sempat kotakan janji, Senakal manapun mereka, selalu akur dgn saya tidak pernah sekalipun melawan ibubapa mereka pun dah biasa minta Saya pujuk mereka sebab dengan saya semuanya boleh.

Pernah sekali arw4h tanya masa saya rotanya..boleh dapat diskaun tak, sebab baru vaksin😚kalau Sy kata sedapnya air yg diminumnya.

Esok mesti dapat burger Tam tu, dah biasa dibuatnya special untuk saya arwah suka join aktiviti Kesukarelawanan, kalau ada aktiviti kat sekolah.

Arwh adik Hanif Daniel Mohd Tamrin bersama keluarga tersayang dia anak sulung dalam keluarga.

Memang kena baginya dulu rajin kerja, walau cuti sehari rajin cari duit sendiri, Mereka berdua selalu bersama,Hari ni, mereka berdua tinggalkan teacher Yash.

Sangattttt rindu dengan mereka berat sungguh hati saya Arwah tak pernah tak senyum walau marah macam mana sekalipun Teacher sangat sayang kamu berdua.

Teacher halalkan segala ilmu,makan minum arwah berdua….syurga tempatmu sayang,Mohon semua kawan/kenalan yg beragama Islam sedekahkan Al Fatihah utk❤️Hanif Daniel bin Mohd tamrin,❤️Muhammad Danniel Haqim bin Abdullah.

Saya mohon semua kenalan arwah maafkan segala kesilapan & kesalahan🙏Teacher simpan sini kenangan ❤️-Yashotha Subramaniam.

Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kluang, Pegawai Bomba Kanan II Mohd. Noorhakim Nordin berkata, mangsa yang meninggal dunia diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya.

Katanya, pemandu lori terbabit pula dihantar ke Hospital Enche’ Besar Hajjah Khalsom, Kluang di sini untuk menerima rawatan susulan. Al fatihah.