[Terkini] Hampir sebulan alami msalah 0ksigen , ” Ma ma Sya mel mninggal dunia” (4Gmbr)

Kuala Lumpur : Ibu penyanyi Syamel, Wan Fa4izah Karim, 55 menghembuskan n4fas terakhir, jam 10.09 malam tadi selepas terpaksa ditidurkan berikutan masalah kekurangan 0ksigen dalam badan di sebuah pusat perubatan swasta di ibu negara sejak hampir sebulan lalu.

Berita pemergian arw4h ibunya disahkan oleh Syamel kepada BH , malam tadi.

Saya reda dengan pemergian arw4h, Beliau menghembuskan n4fas terakhir jam 10.09 malam tadi selepas lebih sebulan bertarung ny4wa, Doktor sudah cuba melakukan yang terbaik, namun Allah lebih menyayanginya.

Saya sangat sedih, apatah lagi, tidak dapat bertemu arw4h ketika dir4wat di hospital.

Syamel atau nama sebenarnya, Syameel Aqmal Mohd Fodzly memaklumkan jen4zah arw4h ibunya akan dikebumikan pada tengah hari ini.

Saya sedang menguruskan beberapa perkara berdasarkan prosedur operasi standard (SOP) yang dilaksanakan hospital dalam situasi pandemik C19.

Selepas itu, barulah jen4zah arwah Umi akan dibawa ke surau berdekatan di kawasan kediaman,Insya-Allah, jen4zah Umi akan dikebumik4n pada tengahari,” kata suami kepada penyanyi, Ernie Zakri ini.

Penyanyi lagu Hidup Dalam M4ti ini turut berkongsi khabar duka menerusi laman Instagram (IG), sebentar tadi.

Perkongsian itu mendapat perhatian pengikut termasuk rakan selebriti yang mendoakan Syamel dan keluarga tabah menghadapi ujian kehilangan itu.

Terdahulu, BH melaporkan Syamel menafikan ibunya dij4ngkiti C19 dan tidak pernah mengalami masalah kesihatan serius, malah tidak pernah dimasukkan ke hospital sepanjang hidupnya. Al fatihah