[Terkini] Haji Mir za,”Seorang pemurah amat suka bersedekah” (5Gmbr)

Bogor : Pes4wat Rimbun Air PK OTW yang terhemp4s di Kabupaten Sugapa, Kabupaten Intan Jaya, Papua, ditemui dalam keadaan h4ncur.

Rimbun Air dikendalikan oleh juruter4ng bernama Haji Mirza yang ber4sal dari Bogor, Jawa Barat,Kediaman Hj Mirza di Bogor telah dikunjungi oleh keluarga dan saudara-mara.

Haji Mirza terkenal r4mah di kawasan kejiranannya di Desa Curug, Kabupaten Bogor Barat, Kota Bogor.

Bukan hanya itu sebagai Juruterb4ng Haji Mirza juga terken4l aktif di kawasan persekitarannya dalam melakukan berbagai aktiviti s0sial.

Perkara ini disampaikan  oleh Ketua Desa RT 2/8 Curug, Wahyu Setiadi.

Keluarganya amat disenangi ramai peramah, namun demi tugas Haji Mirza j4rang berada di rumah, namun semasa di rumah dia suka mengadakan aktiviti memberi sedekah kepada anak yatim dan ibu tunggal katanya kata, Rabu lalu.

Haji Mirza Pilot utama dan juga juruterb4ng Rimbun Air , pembantu juruterb4ng, Mohammad Fajar dan mekanik, Iswahyudi disahkan men1nggal dunia dalam ins1den tr4gis itu.

Ya, Augustus dia sering menderma jika ada aktiviti bola sepak, suka menyokong pasukan bola sepak, menyumbangkan jersi bola, jadi dia mempunyai semangat s0sial yang tinggi, saya amat hormat kepada nya , katanya.

Mengenai berita mengenai pesawat Rimbun Air, Ketua RT masih menunggu maklumat lebih lanjut mengenai ketiga tiga krew yang bertugas termasuk Haji Mirza. Al fatihah.Credit Tribunnews.com.