[Terkini] Gugur air mata ayah , ” Pangku ank keduanya mninggal kmalangan ” (5Gmbr)

Setiu : Seor4ng angg0ta tentera hiba mem4ngku m4yat anak lelakinya berusia 10 tahun yang m4ut dirempvh sebuah kereta Perodua Myvi di Jalan Bukit Putera di sini kelmarin.

Muhammad Adif Danial Azman, 10,me­n1nggal dunia di lokasi kejadian akibat ceder4 p4rah di beberapa anggota badan dalam kem4langan pada pukul 7.10 malam itu.

Sedih memang sedih tetapi saya perlu kuat demi keluarga apatah lagi isteri, Raja Nurul Syuhada Raja Hasan, 35, sedang berp4ntang selepas melahirkan anak kembar kami, kata Azman Awang Setapa, 44, bapa kepada Muhammad Adif Danial, 10, yang m4ut dalam kem4langan di Jalan Bukit Putera, di sini, semalam.

Azman berkata, kehilangan anak kedua daripada lima beradik itu meninggalkan kesan mendalam kepada keluarga mereka.Saya memang bimbangkan keadaan isteri kerana dia baharu sahaja melahirkan anak keempat dan kelima pada 20 Oktober lalu.

Namun, mujurlah Allah beri kekuatan kepada isteri dan dia juga sempat menatap wajah anak kami sebelum arw4h dibawa ke tanah perkvburan kira-kira jam 9.30 pagi tadi, katanya ketika ditemui di Tanah Perkuburan Islam Kampung Bukit Putera di sini, semalam.

Azman berkata, anak saudaranya, Ahmad Syahiran Saiful Razali,13, yang cedera p4rah dalam kejadian sama kini dir4wat Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Saya dimaklumkan ahli keluarga yang dia sedar dan akan menjalani pembed4han nanti, katanya.

Bercerita lanjut, Azman berkata, dia segera keluar rumah apabila mendengar bunyi dentuman kuat, namun tidak menyangka insiden berkenaan melibatkan Muhammad Adif Danial yang merupakan anak kedua daripada lima beradik.

Tambahnya, sebaik tiba di lokasi kejadian, dia hiba dan sekadar mampu terduduk memangku anaknya yang juga murid tahun lima Sekolah Kebangsaan Bukit Putera yang sudah tidak berny4wa.

Terdahulu, jen4zah Muhammad Adif Danial dan seorang lagi mangsa yang juga pejalan kaki, Azuka selamat dikebumikan bersebelahan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Bukit Putera kira-kira jam 10.30 pagi.Al fatihah.