[Terkini] Gempar hilang sekitar rumah, ” Jsad adk Khairul ditemui disungai ke esokan nya ” (5Gmbr)

Tawau : Seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun lem4s di sungai Kampung Kuala Apas tengah hari tadi.

M4yat Mohd Kahirul Rossa,4, kanak-kanak yang dilaporkan hilang dikawasan rumahnya ditemui di sungai berhampiran rumah oleh pasukan bomba sewaktu operasi mencari dan menyelamat (SAR) kira-kira pukul 12.25 tengah hari.

Laporan awal kehilangan adik Kahirul dimuat naik dilaman sosial fb, Seorang budak lelaki berusia 4 tahun yang bernama Mohd Khairul hilang di kawasan batu 15 Apas Wawasan pada jam 4 petang hari ini.

Sehingga kini budak ini masih belum dapat ditemui, Berikut adalah gambarnya, Mohon bantuan warga Tawau bersama mengesan budak ini, Jika terlihat budak ini di mana mana, sila hubungi ayahnya – 8hannels.

Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah, Mohd. Affendy K Ramin berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san mengenai kehilangan m4ngsa pada pukul 9.11 malam tadi.

Pasukan bomba terus membuat operasi pencarian di lokasi kejadian pada radius pencarian kira-kira satu kilometer dari kawasan m4ngsa dipercayai hilang.

Hasil operasi SAR pasukan bomba yang dibantu menggunakan bot orang kampung, menemui m4ngsa sekitar pukul 12.25 tengah hari namun disyaki sudah men1nggal dun1a.

Susulan penemuan terbabit, operasi SAR ditamatkan pada pukul 12.54 tengah hari tadi.

Hasil pengecaman oleh ahli keluarga turut mengesahkan m4yat terbabit adalah kanak-kanak yang dilaporkan hilang, katanya ketika dihubungi hari ini.

Semoga keluarga arw4 tabah dengan kehilangan anak syurga mereka adik Mohd Khairul. Al fatihah. Credit Kosmo, Tawau Kini.