[Terkini] Gara gara MPV tukar haluaan,” Lkpl polis trkorban R25 rmpuh Alza ” (5Gmbr)

Kulai : Seor4ng anggot4 polis berp4ngkat Lans K0peral men1nggal dunia setelah terlibat dalam kem4langan dengan sebuah kereta jenis Perodua Alz4 di Kilometer 20.9 Lebuhraya Utara Selatan (Arah Utara), tengah hari semalam.

Dalam kejadian pada pukul 12.15 tengah hari itu, m4ngsa, Lans Koperal Mohd Sofian Mohd. Saad, 35 tahun, m4ut di tempat kejadian setelah mengalami keceder4an p4rah di bahagian kep4la.

Ketua Polis Daerah Kulai, Superintenden Tok Beng Yeow berkata, hasil siasatan awal mendapati kem4langan tersebut disyaki berlaku apabila kereta terbabit secara tiba-tiba mengubah laluan pemanduan ke lorong kiri setelah mem0tong kenderaan.

M4ngsa yang menunggang motosikal jenis Yamaha R25 tidak dapat mengelak kender4an di hadapan lalu mel4nggar bahagian belakang kereta Perodua Alza.

Perl4nggaran itu menyebabkan m4ngsa mengalami keceder4an parah di bahagian kep4la meninggal dunia di tempat kejadian manakala pemandu kereta tidak mengalami apa-apa keceder4an, katanya dalam kenyataan hari ini.

Beng Yeow berkata, m4yat m4ngsa telah dibawa ke H0spital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim, di sini bagi tujuan bed4h si4sat.

Katanya, m4ngsa merupakan seorang angg0ta polis yang bertugas di cawangan kem komandan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Johor Bahru Utara.

Kenderaan terlibat akan dibawa ke Puspakom Sdn. Bhd. (Puspakom) Senai untuk pemeriksaan,ujarnya.

Kes disi4sat di bawah Seksyen 41 Akta Peng4ngkutan Jalan 1987, semoga isteri nya Puan Suaida Ashaari tabah pemergian suami tersayang.

Sungguh cepat arw4h pergi mereka sekeluarga baru sahaja bercuti bersama membawa dua anak lelaki mereka ke pantai tak disangka itu lah detik kenangan terakhir arw4h meluangkan masa bersama keluarga. Al fatihah.