[Terkini] Faiqah sudah tiada, “Pgri tinggalkn bby kecilnya yg x pernah dpt kasih ibuu ” (6Gmbr)

Kuala Selangor : Hampir 2 bulan isteri kepada Mohd Zulkifili ini dirawat di Hospital akibat C19 pada peringat awalnya semasa meng4ndung anak keduanya diusia kandungan 31 Minggu.

Siti faiqah Sulaiman disahkan bebas C19 pada awal Aug 2021 walaupun dia bertarung ny4wa di ICU kerana mengalami kegagalan org4n dalaman kesan C19.

Hari demi hari dinantikan oleh Mohd Zulkifili bersama anak sulungnya yang masih kecil menunggu perkembangan terkini isterinya di ICU segala ikhtihar telah dilakukan pihak Hospital untuk memberi rawatan terbaik buat Faiqah.

Tak kurang juga dengan mengadakan solat Hajat dan bacaan yasin usaha ikhtiar untuk memudahkan rawatan rawatan isterinya di ICU.

Namun dua tiga hari kebelakangan ini kesihatan Faiqah makin merosot semalam tepat pukul 1.36 tengahri bidadari Mohd Zulkifili pergi jua dijemput il4hi selepas n4zak akibat kegagalan p4ru p4ru dan buah pingg4ng tidak berfungsi dengan baik.

Tiada lagi penantian Mohd Zulkifili, hilang sudah kes4kitan yang isterinya tanggung kini dia dan dua anaknya sah kehilangan insan tersayang bergelar isteri dan mama pada 2 anaknya.

Kis4hnya sama seperti arw4h Siti Sarah, Setiap hari suami setia menanti perkh4baran isteri, walaupun takut menunggu panggilan hospital, tapi inilah hakikat yang harus dilalui oleh seorang suami.

Mohd Zulkifli Mohdisa sebelum masih mengharapkan ada keajaiban untuk isterinya yang disahkan disahkan p0sitif C19 pada 17 July 2021.

Sejak 5 Ogos lalu isterinya Faiqah dirawat diUnit Rawatan Rapi Hospital (1CU) dan kini sudah hampir sebulan dia bert4rung ny4wa,berat sungguh dugaan buat keluarganya ini.

Sejak isteri ditidurkan dan mel4hirkan anak di usia k4ndungan 31 minggu hingga ke hari ini, dia tidak putus mendoakannya supaya kuat dan kembali sedar, namun kini semuanya sudah berakhir yang maha esa lebih sayangkan arwah isterinya Faiqah.

Ini upadate terbaru Mohd Zulkifili dilaman facebooknya setelah selesai urusan pengkebumian arwah isterinya malam tadi, dia bersyukur kerana jenazah isteri bebas C19 dan dapat diuruskan secara biasa oleh pihak keluarga.

Assalamualaikum, Selamat pagi Alhamdulillah jen4zah isteri saya Siti Faiqah Sulaiman selamat dikebumikan malam tadi, Syukur semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan.

Dapat diri ini dan keluarga menguruskan jen4zah buat kali terakhir,
Terima kasih pada keluarga saya,keluarga mertua dan juga sahabat sahabat yang turut hadir dan memberi kekuatan pada diri ini.

Dan pada semua yang tidak putus putus mendoakan arw4h sentiasa beri semngat pada saya jasa kalian allah sahaja yamg mampu balas tiada ucapan selain terima kasih.

Pada semua sahabat handai mohon doanya agar arwah ditempatkan dikalangan orang beriman dan ditempatkan disyurga inshaa allah. Al fatihah.