[Terkini] Dua rakan sekerja mninggal , ” Honda RS150 yang ditunggng rmpuh Myvi (6Gmbr)

Kota Tinggi : Dua rakan sekerja m4ut selepas motosikal Honda RS 150 dinaiki mereka bertembvng dengan kereta Perodua Myvi dalam kejadian di Kilometer 49 Jalan Sungai Rengit-Kota Tinggi di sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 10.30 pagi itu, m4ngsa masing-masing seorang lelaki bernama Akim dan wanita bernama Tisya berusia 20 tahun men1nggal dun1a di tempat kejadian.

Sebak apa yang ditulis saksi yang melihat kejadian tersebut ” saya ada ditempat kejadian tadi, sy ada belakang2 myvi tu, suami isteri bayi dlm3-4bulan n adik ipar dorg.

Sy mmg otw ke hospital kota, ada kekuatan bawak isteri dia keluar kereta n bawak baby sekali, sedih tgok baby tu,diam je muka penuh kaca..tp alhamdulilah isteri n anak selamat, adik perempuan dia pun kereta org lalu2 jgk hantar ke hosp..time nk keluarkan dari kereta dia terperuk.

Kat belakang seat driver berdarah2 tak sedar diri, kat sini sy takda kekuatan nk salahkan sapa2..sebab org moto tu meninggal dunia dgn tragis..sy mcm nk pecah dada tgok keadaan arwah tadi..tp ajal mereka smpi disitu..sedih pilu.

Sape lalu situ mmg tahu keadaan jalan ada laluan memotong..dan jalan tu mmg jalan myvi tu tp semuanya dah ditentukandisini pn sy nk komen sikit servis tempat kecemasan hospital kota,,ada sorg je bertugas, n kecemasan teruk gitu pn kene beratur.

Mungkin bg pegawai kesihatan tu kejadian ni tak rushing. sbb dia siap suruh beratur guna kerusi roda,sy hantar si isteri tu td n slow gila servis..maaf ckp lah ye..jgn kecam, kerja awak dah mulia rawat org.salam takziah kpd keluarga magsa yg terlibat -Che Siti Iera.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora berkata, siasatan awal mendapati, kejadian dipercayai berlaku semasa pemandu Perodua Myvi dari arah Semenchu menghala ke Kota Tinggi.

Apabila sampai di tempat kejadian, datang sebuah motosikal dari arah bertentangan memasuk laluan kereta terbabit lalu berlaku perl4nggaran.

Akibat pertembungan itu menyebabkan penunggang dan pembonceng motosikal men1nggal dunia di lokasi n4has,katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Moga keluarga arwah tabah kedua dua mereka dipercayai menunju kesuatu lokasi semasa kem4langan dan ada laporan awal mereka berkonvoi bersama rakan rakan yang lain. Al fatihah.