[Terkini] Doktor cakap hayat sebulan, ” Kini Rehany prgi jua suami redha ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Pengidap k4nser, Nurul Rehany Ramli yang mana video luahan suaminya, Mohammad Ezzemet Iswan Ismail akan setia menjaganya hingga ke akhir hayat men1nggal dunia hari ini.

Berita itu disahkan Mohammad Ezzemet yang menyatakan isteri beliau menghembus n4fas terakhir pada jam 10.30 pagi semalam di hospital swasta.

Sebak tulisan suami dilaman facebooknya ” Isteri saya (Nurul Rehanyy binti Ramli) sudah meninggal dunia .

Pada jam 10.30 pagi bersamaan 15hb November 2021 (Isnin) Di Hospital Pantai Kuala Lumpur dan Kebumikan di Perkuburan Islam Karak pada jam 4.00 petang semalam.

Sebaik-baik tempat adalah bersama Allah s.w.t Allah s.w.t lebih mengetahuai apa yang saya dan dia tak mengetahuai.Saya redha dan berserah – Mohammad Ezzemet Iswan.

Selain suami, Nurul Rehany meninggalkan seorang anak lelaki, Ryo Muhammad berusia dua tahun.

Difahamkan minggu lalu, doktor menjangka Nurul Rehany mampu bertahan selama sebulan.

Dia yang berkahwin dengan Mohammad Ezzemet pada 2018 membuang kedua-dua payud4ranya sebulan selepas bernikah namun setahun kemudian disahkan menghidap k4nser p4ru-p4ru, tulang dan saluran d4rah tahap empat.

Sementara itu, v1deo luahan Mohammad Ezzemet yang disiarkan di portal MalaysiaGazette pada 19 Oktober lalu meraih lebih 150,000 tontonan.

Selain itu, ramai yang turut menderma melebihi RM20,000 bagi membantu meringan beban raw4tan Nurul Rehany di h0spital. Al fatihah. Credit MalaysiaGazette.