[Terkini] Doakn arwh hentikn komen negetif , ” Yang lain biar Allah tentukan ” (5Gmbr)

Ipoh :Kebimbangan seorang ibu selepas mendapati salah seorang daripada anak tidak keluar bilik hampir seharian, terjawab apabila menemukannya terb4ring tidak berny4wa di atas katil rumah mereka di Taman Bersatu, Simpang Pulai di sini petang semalam.

Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Yahaya Hassan berkata, lelaki berusia 20an dengan nama Aidil itu dijumpai ahli keluarganya kira-kira pukul 6.30 petang dalam keadaan tidak sedarkan diri.

Menurut beliau, keadaan m4ngsa disedari keluarganya setelah dia tidak keluar dari bilik sejak pagi.

Pemeriksaan di bilik itu mendapati pintu berkunci dari dalam sebelum mereka memanggil jiran untuk membuka pintu tersebut.

M4ngsa yang masih bujang itu ditemui terbaring di atas katil dalam keadaan tidak sedarkan diri dan didapati terdapat lilitan tali pada badannya, katanya ketika ditemui di lokasi kejadian semalam.

Menurut Yahaya, pemeriksaan di lokasi kejadian mendapati tiada unsur jen4yah yang boleh dikaitkan dengan kem4tian lelaki tersebut.

Katanya, pihaknya membuka kertas siasatan m4ti mengejut ke atas m4ngsa dan m4yatnya dibawa ke Jabatan F0rensik Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk bedah siasat.

Pada mulanya, mayat m4ngsa dijumpai dalam keadaan mencurigakan kerana terdapat beberapa ikatan pada badannya. Bagaimanapun, setelah pemeriksaan lanjut dijalankan, ikatan itu didapati bukan ikatan yang menyebabkan kem4tian.

Kita juga menjumpai cec4ir di dalam bilik m4ngsa dan akan menghantar bukti berkenaan ke Jabatan Kim1a untuk mengenal pasti kandungan cec4ir berkenaan, katanya. Credit Kosmo Online, BH Online.