[Terkini] Doakn arwh Abah, ” Menantu sedih baca komen kmatian bapa mertua ” (5Gmbr)

Sungai Petani : Seorang wanita yang juga menantu kepada seorang lelaki yang men1nggal dunia apabila rebah di Pasar Tikam Batu semalam meluahkan rasa sedih komen netizen dilaman sosial yang mengaitkan kem4tian arw4h dengan berbagai anggapan.

Mengikut Norhafizah, ibu mertuanya sudah jelaskan keadaan arw4h bapa mertuanya Zulkefli Ahmad,56, sebelum disahkan men1nggal dun1a akibat reb4h dipasar.

Berbagai komen negetif dikaitkan yang amat melukakan hati keluarga ditulis tanpa memikirkan langsung perasaan keluarga yang kehilangan insan tersayang di page fb akhbar.

Semalam akhbar melaporln seorang lelaki men1nggal dunia selepas dia j4tuh secara tiba-tiba ketika berjalan di Pasar Tikam Batu, dekat sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 10 pagi itu, m4ngsa berusia 56 tahun dan bekerja sendiri dilihat terj4tuh oleh seorang peniaga di pasar berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, peniaga terbabit yang melihat m4ngsa tidak bangun selepas terj4tuh terus menghubungi hospital.

Kakitangan hospital tiba di lokasi dan pemeriksaan lanjut mendapati m4ngsa sudah men1nggal dun1a.

Petugas kesihatan juga tiba untuk melakukan proses sanitasi dan m4yat dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar untuk bed4h siasat,katanya.

Menurutnya, pemeriksaan lanjut di badan m4ngsa tidak menemui sebarang kesan luk4 atau leb4m dan tiada sebarang unsur jen4yah yang boleh dikaitkan dengan kem4tian lelaki terbabit.

Hasil keterangan isteri m4ngsa, wanita terbabit memberitahu yang suaminya menghidap kencing manis dan d4rah tinggi.

Kes diklasifikasi sebagai m4ti mengejut dan ujian saringan C19 akan dilakukan sebelum bed4h si4sat, katanya.

Semoga Puan Norhafizah tabah kehilangan bapa mertua tersayang didoakan moga suami ibu mertua tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arw4h sudah asbab sebegitu pemergian arw4h. Al fatihah.