[Terkini] Dj Najman trpaksa ditiarapkn, ” Doakn kesembuhanya” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Baru kehilangan adik dan adik ipar akibat C19 kini dirinya dan keluarga diduga dengan jangkitan pandemik C19 ini.

Khamis lalu satu majlis bacaan Yasin dan doa kesembuhan buat bekas penyampai radio ERA dan Sinar, Najman Mohamed yang dikini sedang dirawat di Hospital.

Dia kini masih menerima rawatan dan terpaksa menirap untuk menstabilkan Oksigen didalam badannya, sebak tulisnya dilaman sosialnya.

YA ALLAH, YA RAHMAN, ANGKATLAH SAKIT² COVID KU INI YA RABB, DAY 18 WARDED.

BERIKANLAH KESEMBUHANMU YA RABB, BEGITU JUGA AKU SEDEKAHKAN ALFATIHAH UNTUK SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DI DUNIA SEDANG SAKIT, AMEEENNN.

Najman, 51, mengumumkan dirinya p0sitif C19 pada 14 Ogos lalu namun kini dilaporkan sudah berada di tahap empat dan memerlukan bantuan oksigen akibat tekanan darah rendah.

Menerusi perkongsiannya di laman Facebook pada Jumaat, Najman memaklumkan bahawa tahap oksigennya kini berada di bawah paras 92.

Demam melampau, level oksigen bawah level 92, atas nasihat doktor, guna 0ksigen, Ya Allah sembuhkan penyakit hambamu ya Rabb, C19 f1ghter,katanya,Terdahulu, Najman yang sebelum ini hanya menjalani kuarantin di rumah namun mula menyatakan rasa tidak sedap badan selepas menjalankan senaman p4ru-p4ru.

Susulan itu dia dimasukkan ke Hospital Pakar Puteri (KPJ), Johor Bahru pada Isnin petang,Saya bertahan kuarantin di rumah, Isnin pagi buat senaman p4ru-p4ru rasa lain macam.

Petang saya ke hospital dan membuat ujian x-ray dan menjalani CT Scan, rupanya dah tahap tiga,tambahnya.

Selain Najman, isterinya, Hawa Atan dan dua anaknya, Amirul Akidd dan Amirul Akiff juga disahkan p0sitif C19.

Bagaimanapun isterinya yang sebelum ini berada pada tahap empat dilaporkan semakin pulih dan mungkin dibenarkan keluar hospital manakala dua anaknya hanya menjalani kuarantin kendiri di rumah.

Terdahulu pada Julai, Najman kehilangan adik Azman Mohamed dan isteri Norashima Ramli juga akibat C19. Syafakallah.